Socialdirektør melder ansatte for lækage
Fortrolige oplysninger om en konkret familie er blevet refereret meget nøjagtigt i pressen, og derfor går socialforvaltningens direktør, Anette Laigaard, til politiet. Foto: Københavns Kommune
Direktør i Københavns Kommune melder embedsmænd og politikere til politiet for lækage af fortrolige oplysninger.

Direktøren for Socialforvaltningen i Københavns Kommune melder en række embedsmænd og politikere til politiet.

Det sker, fordi fortrolige oplysninger om den kontroversielle Levakovic-familie er blevet refereret meget nøjagtigt i pressen, siger socialforvaltningens direktør, Anette Laigaard.

"Der er videregivet fortrolige oplysninger oplysninger fra Socialforvaltningen til pressen. Jeg kan se på nogle af de oplysninger, der er i pressen, at det minder om afskrift af noget af det materiale, vi har liggende," siger hun til Newspaq.

Anette Laigaard bekræfter, at det drejer sig om personlige oplysninger om den kriminelle sigøjnerfamilie Levakovic, der ifølge Ekstra Bladet har kostet det danske samfund mindst 73,9 mio. kr. i sociale ydelser og fængsels- og institutionsophold.

Socialdirektøren er forarget over lækagen:

"Vi har tavshedspligt. Vi har at gøre med borgeres personlige forhold, og man skal kunne henvende sig trygt til socialforvaltningen for at få hjælp," siger hun.

30-40 personer, der har haft med sagen at gøre, kan se frem til at blive genstand for politiets undersøgelser.

Det er både politikere i Socialudvalget samt medarbejdere og ledere i Socialforvaltningen, der har haft adgang til sagen.

Ekstra Bladet har i en række artikler beskrevet Levakovic-familien som Danmarks mest kriminelle familie.

Familien Levakovic stammer oprindelig fra Kroatien og tæller angiveligt 40 personer, der nu bor i Danmark. Mindst 20 har ifølge Ekstra Bladet begået kriminalitet.

Familiens kriminelle repertoire spænder ifølge Ekstra Bladet over alt fra tricktyverier og gaderøverier til væbnede røverier, afpresning og voldtægt.