Snyd alle: Sådan skjuler du skuffelsen over en julegave
- Eiiij tak, skat, DEN er jeg SÅ glad for. Ja, det siger du måske nok. Men dit kropssprog kan sige noget helt andet. Colourbox / Modelfoto
Guide for den snu: Lær hvordan du undgår at røbe din umiddelbare utilfredshed med en gave.

Iiiih, den er jeg sørme glad for ...

Vi kender nok alle sammen til det øjeblik, hvor vi pakker gaven op fra moster Oda, og den indeholder en hjemmestrikket rædsel, som vi meget gerne vil virke oprigtigt glade for. Eller når vi for husfredens skyld vil virke taknemmelige over, at kæresten i julegave har givet den parfume, man allerede har stående i toilet-skabet.

Det kan desværre være lidt svært at skjule den umiddelbare skuffelse over en elendig julegave. Heldigvis er der hjælp at hente i den guide, som Femalefirst.uk har lavet efter at have konsulteret psykologen David Lewis. Han har lavet 10 bud på, hvordan du skjuler dit skuffede kropssprog - eller afslører andres - når papiret flåes af gaverne juleaften.

- Når du skal finde ud af, om nogen i virkeligheden er skuffe over din gave, skal du bruge dine øjne i stedet for dine ører, siger han til femalefirst.

- Det samme gælder, hvis du vil skjule din skuffelse over en gave overfor giveren. Du må lære at lyve lige så effektivt med din krop, som du gør med din mund.

Her er hans guide:

1. Hoved-gnideri

Folk, der er usikre på, hvordan de skal reagere på en ufed julegave, har en tendens til at gnide sig selv på baghovedet og stryge håret nedad. En bevægelse, der ofte bliver til decideret hoved-gnideri.

2. Falske smil

Et falskt smil er nemt at skelne fra et ægte. Ved det falske bruger man kun musklerne omkring munden, mens et ægte smil involverer bevægelse af hele ansigtet herunder kæben og kinderne.

3. Smil på det rette tidspunkt

Vær opmærksom på timingen af ??dit smil. Hvis nogen smiler, efter de har fortalt dig, hvor meget de ÆÆÆLSKER din gave, lyver de sandsynligvis. Når de er ægte glade, smiler de, imens de taler.

4. Kig på kæben

Når en person lyver, kan vedkommende komme til at spænde kæbemusklerne - så vær på vagt for øget spænding i dette område. Det samme gælder, hvis personen sidder og piller ved sin næse eller dækker sin mund.

5. Pupillerne ændrer sig

Hold øje med øjnene. Ægte glæde giver en udvidelse af pupillerne. Bliver pupillerne i stedet små, når du åbner en gave, kan det være et tegn på utilfredshed.

6. Øjne og ører

Hvis personen, du netop har foræret en gave, kortvarrigt dækker sine øjne, kan det indikere en underbevist modvilje mod at se på gaven. Hvis personen kort dækker sit øre, kan det skyldes en ulyst til at høre, hvad giveren har at sige.

7. 'Frossen' krop

Hvis man ønsker at skjule sine følelser, kan man komme til at 'fryse' sin krop - altså stivne i den samme bevægelse.

8. Store eller små armbevægelser

Det er meget forskelligt, i hvilket omfang folk bruger deres arme i samtaler. En hovedregel er, at når et mennesker, der normalt bruger store armbevægelser, pludseligt står helt stille med armene over kors - ja, så er der noget galt. Det omvendte gælder også: Er personen normalt stille med sit kropssprog, kan der være ugler i mosen, hvis han/hun pludseligt flagrer løs med armene.

9. Benene afslører alt

Ben er de sværeste kropsdele at kontrollere - hvilket gør dem gode indikatorer for sande følelser. En person, der forsøger at skjule sin skuffelse over en dårlig gave, kan have tendens til at gnide sine lår for at berolige sig selv. Hvis man sidder ned og har låste ankler eller krydsede ben, kan det også være et tegn på ubehag.

10. Mangel på håndbevægelser

Det er normalt sådan, at hænderne fortæller sandheden - at du med de bevægelser, du laver med hænderne for at understrege dine pointer, taler sandt. Derfor kan mangel på håndbevægelser, knyttede næver og foldede hænder indikere, at du prøver at skjule noget. Det samme kan overdrevne fagter.