Snak om boligpakker lammer salget
Boligpakken skal vedtages så hurtigt som muligt for at skabe ro på boligmarkedet, lyder det fra landets ejendomsmæglere. Foto: colourbox
Politikernes snak om hjælpepakker til boligejerne har fået salget til at gå helt i stå.

Boligmarkedet er nu helt stendødt. Det skyldes rød og blå bloks snak om en boligpakke.

Pakken er endnu ikke vedtaget, og mange boligkøbere tvivler på, om den bliver til noget, selvom politikerne har lovet det.

En undersøgelse fra Dansk Ejendomsmæglerforening viser, at halvdelen af landets mæglere har oplevet en nedgang i salget siden, at snakken om boligpakker begyndte for godt tre uger siden - 23 procent har endda oplever en "markant nedgang".

40 procent af landets mæglere melder om uforandret salg.

I Dansk Ejendomsmæglerforening (DE) oplever man, at mæglerne i øjeblikket kæmper en brag kamp for at berolige nervøse købere.

"Selv om både regeringen og oppositionen har lovet, at udspillene kommer til at virke med tilbagevirkende kraft, har det ind til videre ikke betydet flere underskrifter på salgsaftalerne," siger formand Steen Winther-Petersen.

En undersøgelse, som Home har lavet blandt indehavere og salgschefer i Homes 160 boligforretninger, viser, at boligkøberne ikke tror på politikernes boligpakkeløfter.

Syv ud af ti ejendomsmæglere svarer i undersøgelsen, at de ikke oplever, at køberne er sikre på, at boligpakkerne bliver en realitet.

Resultat er nedslående, siger Homes kommunikationschef Mads Ellegaard.

Han mener, at politikerne har begået en fejl ved ikke at få en aftale i hus umiddelbart efter lanceringen den 20. august.

"Politikerne har simpelthen undladt at snøre sækken, selv om der har været adskillige muligheder for at indgå en bred politisk aftale. Dermed er man indtil videre gået glip af det momentum som debatten om boligpakken kunne give til boligmarkedet," siger Mads Ellegaard.

Han appellerer til politikerne om hurtigst muligt at få boligpakken i hus efter et valg og gerne udvide ordningen, så den løber også efter 1. januar 2013.