Det er slut med kendiskokken Umut Sakaryas to restauranter Guldkebab by Guldkroen på henholdsvis Nørrebro i København og i Valby.
Umut Sakarya har valgt at stoppe samarbejdet med den partner, der kører restauranterne.
Men det er altså ikke på grund af knas med økonomien eller samarbejdet, fortæller Umut Sakarya.
- Der er ikke noget, der er gået galt. Det var et pop-up-koncept til at starte med, som jeg har franchiset - altså lejet ud - til nogle andre. Og de har en adskilt økonomi fra vores, siger han og fortsætter:
- Og nu er der sket nogle personlige ting for den ene, der står bag, så han ønsker at lukke. Og det må vi respektere.
Han sammenligner ejerforholdet med, hvis en enkelt McDonald's-restaurant lukker, mens selve forretningen kører ufortrødent videre.
Det er da også planen, at konceptet på et tidspunkt skal vækkes til live igen i andre lokaler, afslører han.
Men selv om det virker dramatisk at skulle dreje nøglen om for konceptet for nu, så beskriver Umut Sakarya det faktisk selv som en lettelse.
- Det er meget befriende, for vi har konstant skulle være inde over. Og lige nu passer det mig rigtig godt at fokusere på nogle tv-programmer, jeg laver. Og så står julen jo for døren, som er vores højsæson. Så det er en bekymring mindre, siger han.
/ritzau/
Af Grith Larsen, Ritzau Fokus