Sløret gør små piger til sex-objekter
Islam ? Iransk kvinde vil have Europa til at anerkende tørklædet som børnemisbrug. Tørklædet stempler piger som urene fristelser, mener Chahdortt Djavann

Chahdortt Djavann kæmper med sit engelsk foran mikrofonen, men hendes budskab går klart igennem til tilskuerne i PH Cafeen torsdag aften i København.
Hun var 13 år, da den iranske revolution gjorde sløret obligatorisk. I 10 år bar hun sløret, hver gang hun forlod sit hjem.
I dag er hun i København for at promovere sin bog Kast sløret!
»Sløret signalerer, at det er forbudt at nyde denne kvinde seksuelt, også selv m tanken aldrig var faldet dig ind. Når du sætter et tørklæde på hovedet af en lille pige, placerer du hende på markedet for sex og ægteskab. Hun reduceres til et seksuelt væsen, og så bliver hun uren,« siger hun, mens private vagter sørger for at kun tilmeldte personer lukkes ind.

Tørklædet skader

39-årige Chahdortt Djavann er en kontroversiel stemme imod det, hun kalder islamisk fascisme og er her i Danmark på invitation fra foreningen Kvinder for Frihed.
Hun ignorerer diplomatisk, at forkvinden Vibeke Manniche konstant kalder hende ved efternavn, da hun ikke vil besvære sig med at udtale hendes fornavn (Shah-dort).
»Det, Vesten betegner som pædofili, er ikke kriminelt i muslimske lande, men endda anbefalet af islamiske love. Ifølge dem kan en pige giftes, når hun fylder ni år,« siger Chahdortt Djavann, der støtter det eksisterende forbud mod religiøse symboler i franske skoler og ønsker det udbredt til at gælde alle mindreårige piger.

Hvorfor skjule sit hår?

»Man må heller ikke stjæle, slå eller dræbe i et frit samfund. Men hvorfor skjuler kvinder deres hår fra mænd? Hvorfor? Jeg har spurgt mullaher og islamiske lærde, men ingen kan svare. Hvis en kvinde barberer sit hår af, skal hun så stadig bære slør? Ja, svarer de,« siger Chadortt Djavann, der mener, at den egentlige årsag til at kvinder skal bære tørklæde, er, at de ikke er mænd.
»Hvorfor sløres drenge ikke?« spørger hun og sammenligner sløret med Nazi-Tysklands Davidsstjerne.
»Tørklædet er ikke underkastelse for Gud. Det er underkastelse for mænd.«

Facisme er et frit valg

I dag bor hun i sit nye hjemland Frankrig, hvor hun udgør en kontroversiel stemme i islam-debatten.
Blandt publikum i aften er debattør og forfatter Lars Hedegaard fra Trykkefrihedsselskabet, som vil vide, hvilke argumenter man kan bruge mod muslimske kvinder, der siger, at de har valgt tørklædet frivilligt.
»Antisemitisme kan også være individuelt valg. Fascismen kan være et individuelt valg. Og hvad så?« svarer Chahdortt Djavann.
»Folk, der taler om frit valg, vil ikke anerkende, at der er en forbindelse mellem tørklædet og den islamiske ideologi. Det er ikke tilfældigt, at alle kvinderne er sløret i Hamas, Hizbollah, Islamisk Jihad. Selv i 40 graders varme. Men de kan ikke svare på, hvorfor de må skjule deres hår for mænd,« siger hun og fortæller om en muslimsk kvinde, der var kommet for at høre hendes foredrag i USA.
Djavann spurgte kvinden, hvorfor hun bar tørklæde.
»Hun svarede: Fordi to tredjedele af en mands hjerne smelter, når en mand ser en kvinde uden tørlæde. Jeg spurgte: Også hvis hun er meget, meget grim?«

Kast Sløret! er udkommet på Akademisk Forlag. 48 sider, 99 kroner
»Når du sætter et tørklæde på hovedet af en lille pige, placerer du hende på markedet for sex og ægteskab. Hun reduceres til et seksuelt væsen.
Chahdortt Djavann, forfatter