sponsoreret indhold Slidgigt - en folkesygdom!
Der er mange, der kender det: Du prøver at løfte glasset, men dine fingre kan ikke rigtig gribe fat, eller du forsøger at rejse dig fra stolen, men dine knæ knirker og knager.

Slidgigt er en kronisk tilstand, hvor væv og brusk omkring led langsomt nedbrydes, og sygdommen kan påvirke den ramte i mange forskellige grader. Faktisk er slidgigt den meste udbredte form for gigt og er at betragte som en folkesygdom, da den ifølge tal fra gigtforeningen rammer op mod hver femte dansker mellem 45 og 55 år og halvdelen af alle danskere over 75 år.

Hvis du først har fået diagnosen, skal du leve med sygdommen, men at tallene er høje, betyder også, at der er lavet meget forskning på området, og at der er mange måder, hvorpå du kan lindre dine daglige gener og smerter.

Mindsk dine smerter med glucosamin

Glucosamin finder vi i kroppen. Det er et de mest almindelige monosakkarider - et såkaldt aminosukker - der blandt andet er med til at danne visse proteiner og fedtstoffer i kroppen. Derudover spiller glucosaminen en vigtig rolle i dannelsen og vedligeholdelsen af sener og brusk.

Jo ældre vi bliver, des sværere får vi ved at danne stoffet, hvilket er årsagen til, at det tages som kosttilskud af mange med slidgigt. Det menes at kunne hjælpe med genopbygningen af led, bremse nedbrydningen af samme og ikke mindst mildne smerter. I modsætning til almindelig gigtmedicin er glucosamin ganske naturligt og uden bivirkninger, og det kan fx købes som kosttilskud online.

Varme og kulde som behandling mod slidgigt

En af de mest kendte og brugte former for behandling er omslag af enten kulde eller varme. Man kan bruge poser med frosne grøntsager, varmepuder eller sågar et varmt karbad eller en tur i den lokale sauna. Det er vigtigt, at kuldebehandlingerne ikke varer for længe, og der anbefales en varighed på højst ti minutter ad gangen.

Masser din slidgigt bedre

Et af symptomerne ved slidgigt kan være stive og ømme led, eller man kan komme til at spænde uhensigtsmæssigt, fordi leddene gør ondt eller simpelthen ikke virker efter hensigten. En måde at løsne leddene er ved massage. Derudover er det en afslappende proces i sig selv, hvor stress - som følge af sygdommen - kan mindskes, så spændingerne bliver mindre fremover. Massagen kan sagtens kombineres med enten et koldt eller varmt omslag.

Slidgigt kan som nævnt ikke kureres, men der er mange måder at lindre symptomerne, så din hverdag kan blive så gnidningsfri som muligt.

Ovenstående indhold er sponsoreret