Slankekaffe kan give angst og hjerteproblemer

Lægemiddelstyrelsen advarer nu mod slankekaffe, der kan give alvorlige bivirkninger som angst, hjerteproblemer og hovedpine.
Den såkaldte slankekaffe Green Coffee 800 kan have farlige bivirkninger.
Den såkaldte slankekaffe Green Coffee 800 kan have farlige bivirkninger. Foto: Lægemiddelstyrelsen

Lægemiddelstyrelsen advarer danskerne mod at bruge produktet Green Coffee 800.

Den såkaldte slankekaffe er blevet solgt som "et effektivt slankemiddel med kinesiske urter". Men faktisk indeholder kaffen det farlige stof sibutramin - selv om det ikke er nævnt på produktets varedeklaration.

"Indholdsstoffet fremgår ikke af produktets deklaration, og forbrugerne har derfor ingen mulighed for at vide, at de rent faktisk køber og indtager et farligt lægemiddelstof," skriver Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse.

Alle lægemidler med sibutramin blev trukket af markedet i efteråret 2010, fordi det kan give øget risiko for alvorlige hjerte-kar-bivirkninger og hjerneblødninger. Andre bivirkninger kan være hjertebanken, forhøjet blodtryk, hedeture, forstoppelse, kvalme, søvnbesvær, hovedpine, angst, svedtendens og smagsforstyrrelser, skriver Lægemiddelstyrelsen.

Lægemiddelstyrelsen advarer også generelt mod, at man køber medicin på nettet - og opfordrer til, at man spørger sin læge til råds først.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.