Graviditeten var ellers gået godt. Ganske vist havde Julie Berthelsen taget 25 kilo på, men hun havde heller ikke skelet til kalorierne undervejs. Hun havde spist lige det, hun havde haft lyst til. Og haft det rigtig fint med at blive rundere.
Fødslen af sønnen, Casper Nanoq, gik lige så fint, og de første 10 kilo forsvandt nærmest af sig selv. Men så begyndte Julie at tage på igen – uden at tænke over det.
– Jeg fortsatte med at spise som under graviditeten, samme mængde mad og med den samme snacking. Jeg vidste godt, at jeg var stor – og større end normalt, for jeg kunne både mærke og se det. Men jeg skænkede det ikke en tanke. Jeg havde jo travlt med at være førstegangsmor, forklarer hun.
Det var først, da kæresten Minik en dag svarede ærligt ja, da Julie spurgte ham, om hun var blevet stor.
– Da gik det op for mig, at jeg havde et helt andet billede af, hvordan jeg så ud. Ikke at jeg blev ked af det, for jeg havde jo al mulig grund til at være blevet så stor, siger hun.
Julie Bertelsen skal være mor igen: Læs mere om nyheden på Udeoghjemme.dk
Barnedåb blev motivationen
På det tidspunkt var der tre måneder til barnedåben, hvor Julie skulle have sin grønlandske nationaldragt på, og skulle hun have en chance for at komme i den, var hun nødt til at gå i gang med at tabe sig.
Det blev målet, som motiverede hende til fra den ene dag til den anden til at droppe al kage, slik, chips og andre lækkerier.
Brød, ris og pasta blev også skåret væk til fordel for kød, sovs, salat, lidt frugt, nødder og frisk juice. En dag om ugen tillod Julie sig at spise, lige hvad hun ville. Var det kage, hun havde lyst til, så var det kage, hun spiste. Og mere end et stykke.
– Jeg tabte mig alligevel, siger en nærmest overrasket Julie.
For kiloene røg forbavsende nemt af, så da Casper Nanoq skulle døbes, kunne hans mor lige akkurat klemme sig ned i sin nationaldragt.
UGE 1
Undgå sukker, fedt, brød, ris, pasta og kartofler hver anden dag i en uge. De øvrige dage spiser du, som du plejer.
UGE 2
Nu prøver du at undlade sukker, fedt, brød, ris, pasta og kartofler i to dage og har en dag imellem, hvor du spiser og drikker, som du plejer.
UGE 3
I denne uge har du én enkelt spisedag, hvor du spiser, som du har lyst. De andre dage undgår du kulhydrater, fedt og sukker. Du fortsætter i de uger, du har brug for, for at nå dit mål.
Julies regler:
- Begynd dagen med et glas vand og en god portion morgenmad og spis små måltider i løbet af dagen, så du undgår at overspise.
- Aftensmåltidet må gerne fylde på tallerken, da ris, kartofler, pasta og brød er skiftet ud med grønsager.
UDVID
Find den rigtige slankekur til dig:Få guiden på Udeoghjemme.dk
Otte kilo var smidt, og det var Julie så godt tilfreds med, at hun de næste måneder koncentrerede sig om sin sangkarriere og rollen som mor. Men ønsket om at blive mor igen på et tidspunkt fik hende sidste år til at indse, at hun gerne ville tabe sig lidt mere – hvis nu hun ender med at tage lige så mange kilo på igen anden gang – og dermed gøre det lidt nemmere for sig selv.
Det betød, at hun skulle smide 10 kilo mere for at nå den vægt, hvor Julie har det bedst.
Denne gang fik hun hjælp af en ven, der er personlig træner. I løbet af tre – hårde – måneder lykkedes det for Julie at smide de planlagte kilo. Et forløb, hvor Julie både vægtløftstrænede og spiste et nøje beregnet antal kalorier hver eneste dag.
– Det var effektivt, og jeg tabte mig hurtigt. Men jeg endte med at blive for fokuseret på mad og kalorier. Mere end jeg bryder mig om, forklarer Julie, der nåede lige under de 70 kilo.
Kort efter regulerede vægten sig dog, så hun landede et sted mellem 74 og 75 kilo. Og her ligger badevægtsnålen så i dag og svinger – i nogle perioder med seks-syv kilo.
I foråret udgav Julie Berthelsen bogen 'Sund balance', der er ment som en personligt fortalt guide til alle, der vil tabe sig og leve sundt.
Af Marianne Knudsen, Ude & Hjemme, Aller Media