Skraldemænd pukler for at fjerne kloakaffald

Københavnske skraldemænd rydder afsindige mængder skrald op efter skybruddet, der er søbet ind i møg-vandet.
Usandsynlige mængder af skrald er blevet kasseret efter skybruddet tvang folk til at rydde op i deres oversvømmede kældre.
Usandsynlige mængder af skrald er blevet kasseret efter skybruddet tvang folk til at rydde op i deres oversvømmede kældre. Foto: www.colourbox.com

Først kom kloakvandet, og nu kommer skraldet. For københavnske borgere vil af med alle de ting, der er blevet ødelagt, da kloakkerne gik over sine breder.

Og det har skabt en "kaotisk" situation, siger Frank Boye, der er faglig sekretær i skraldemændenes fagforening, 3F.

"Der er en væsentlig stigning i alt, hvad der hedder mængder," forklarer Frank Boye og fortæller, at der bliver kørt mindst dobbelt så meget storskrald som normalt.

Af almindeligt skrald, det der hedder dagrenovering, skal hver lastvogn hver dag fragte to til fire ton mere end normalt. Derfor prøver man så vidt muligt at have seks mand på en rute i stedet for de normale fire. Villavejene er klart de værste, understreger Frank Boye.

Også på Amagerforbrændingen, der har en masse genbrugsstationer, har man problemer. For folk kommer i stride strømme med deres ødelagte ting og sager fra de mange oversvømmede kælderrum.

René Marx, der er driftsleder på Amagerforbrændingen, fortæller, at han og kollegaerne har løbet ekstra stærkt lige siden i søndags.

"Der er rigtig mange kunder, og de har rigtig mange ting med, fordi de alle sammen har ryddet helt ud i deres kælderrum efter de her oversvømmelser," og forklarer, at det er lidt sværere at få brændt affaldet, da det hele jo er vådt.

Han opfordrer i øvrigt folk til at have tålmodighed, når de kommer med deres affald.

Hos 3F er Frank Boye bekymret over varslerne om, at de voldsomme skybrud vil blive en tilbagevendende begivenhed. Derfor mener han, at det er utroligt vigtigt, at man laver en gennemarbejdet plan for, hvordan renoveringsarbejdet skal foregå i fremtiden, når lignende situationer opstår.

"Der skal helt sikkert laves en tjekliste, som man kan gå ud fra en anden gang," siger Frank Boye.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.