Skønhedspatienter vil blive hjulpet af lovændring
Patientforeningen Danmark mener, at skønhedspatienter med flossede nerver vil blive hjulpet af en allerede varslet lovændring.

En uge til at tænke sig om.

Det er, hvad en lovændring vil sikre, at skønshedspatienter får fra det øjeblik, der er truffet aftale om en operation til den bliver udført.

»Vi er tilfredse med den lovændring, som allerede er fremsat. For en uges betænkningstid vil betyde, at skønhedskirurgerne styrer udenom de mest impulsive patienter,« siger formand for Patientforeningen Danmark Carsten Skawbo-Jensen.

Han mener nemlig, at de mest impulsivt patienter også ofte er de deprimerede patienter.

For det er ikke nemlig ikke kun små bryster, tunge øjenlåg og slapt maveskind, der plager skønhedspatienter. Ifølge bestyrelsesmedlem i Dansk Selskab for Kosmetisk Plastkirurgi er hver tredje patient på nervemedicin, fordi de har svært ved at klare tilværelsen i almindelighed.

»Hver tredje patient er på en form for nervemedicin, typisk lykkepiller, når de kommer til mig. Jeg ved det, fordi de skal oplyse, hvad de får af medicin forud for operationen,« siger bestyrelsesmedlem Poul Harboe, som opererer på Privathospitalet Hamlet i København, til Berlingske Tidende.

Hans kollegaer bakker op om hans betragtning.

En videnskabelig undersøgelse fra 2004 viste, at kvinder, der har fået lavet større bryster, oftere end andre kvinder har været indlagt på psykiatriske afdelinger. Ligesom de har tre gange så stor risiko for at ende med at begå selvmord.

Carsten Skawbo-Jensen efterlyser generelt en højere etik fra skønhedskirurgerne.

»Jeg kunne godt tænke mig en lidt større tilbageholdenhed fra deres side, men det er nok svært, for det er jo en potentiel kunde de sidder overfor,« Carsten Skawbo-Jensen.