Skjern sender gigant ud og booker CL-kvartfinale
Veszprem kom buldrende mod slutningen, men Skjern holdt fast og sikrede den samlede sejr i Champions League-opgøret. Foto: Boglarka Bodnar/Scanpix

Skjern Håndbold leverede en toppræstation, da det danske mandskab lørdag spillede sig i kvartfinalen i Champions League for første gang.

Det skete med et nederlag på 29-34 ude til storholdet Veszprem, der har været i Final 4 de seneste fire gange.

Da Skjern vandt første opgør 32-25, sendte Skjern dermed de ambitiøse ungarere ud af turneringen.

Kampen blev spillet i Veszprem Arena, som ofte betegnes som den sværeste udebane i Europa.

Det kogte da også med bannere, horn, skrig og skrål undervejs i opgøret, hvor Skjern lagde ud med at spille syv mod seks.

Filosofien var at hindre Veszprems hårde fysik, men efter halvandet minut var Skjern bagud 0-2 - blandt andet efter en scoring i tomt mål.

Anders Eggert kom på banen med sin lårskade og reducerede til 2-3 på et straffekast.

Flere boldtab i offensiven gav Veszprem muligheder, men Kasper Søndergaard reducerede til 4-5 efter ti minutter, og Markus Olsson udlignede senere til 7-7.

Skjern var med og blev ikke løbet over ende i indledningen, men små marginaler gav Veszprem en 10-7-føring efter 17 minutter.

Skjern tog en timeout og kom bagud 8-12.

En tominuttersudvisning til hjemmeholet gav luft. Skjern reducerede til 11-13, og Bjarke Christensen reducerede til 13-14.

Marginalerne var med Veszprem i slutfasen, og ungarerne førte med 16-13 ved pausen.

I anden halvlegs indledning modstod Skjern igen det helt umulige pres fra hjemmeholdet, og Kasper Søndergaard reducerede til 19-21 efter 38 minutter.

Det kunne gå hurtigt begge veje, fornemmede man.

Marginalerne og keeper Tibor Ivanisevic var med Skjern. Bjarte Myrhol reducerede til 23-24 efter et kvarter, og Ivanisevic leverede tre klasseredninger i træk.

Eggert udlignede til 24-24 på et straffekast, med ti minutter igen var Veszprem foran 28-25.

Otte minutter igen, nede med fire mål og en mand i undertal brændte Markus Olsson, og ilden var tændt i arenaen.

Der blev ikke længere fløjtet for mange angrebsfejl hos Veszprem, men Skjern overlevede en periode i undertal.

Eggert reducerede til 27-30 på et frækt straffekast, Ivanicevic hamrede bolden i tomt mål til 28-30, og det hele så godt ud.

Skjern modstod også i slutfasen trykket fra modstanderne og tilskuere og kunne juble, da der blev fløjtet af, og nederlaget blev på fem mål.

/ritzau/