Skattesjusk og fusk koster staten milliarder
Danske revisorer føler sig presset til at snyde, når de laver regnskaber for virksomheder. Foto: colourbox
En ny undersøgelse dokumenterer omfattende sjusk og direkte fusk i danske virksomheders regnskaber.

Hvert år går statskassen glip af indtægter på 4,2 milliarder kroner, alene fordi virksomhederne og deres økonomiske rådgivere ikke har styr på regler eller beregninger.

Oveni snyder danske virksomheder hvert år staten for 2,8 milliarder i skat, viser en ny undersøgelse af 3.000 virksomheders regnskaber, skriver Politiken.

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) finder det "fuldstændigt uacceptabelt."

"Uanset partifarve må alle være enige om, at der skal sættes ind lige nu. Skat skal ud på landevejene, tjekke virksomhedsregnskaber og foretage flere kontroller, og så skal vi målrette indsatsen mod de brancher, hvor vi kan se, at der er særlig meget sjusk og snyd," siger skatteministeren, som især har hoteller, restauranter og transportbranchen i tankerne, til Politiken.

Undersøgelsen fandt decideret skattesnyd i hver tiende virksomhed, og det skuffer revisorernes brancheforening Danske Revisorer (FSR), som mener, at man kan sætte ind flere steder.

"En del revisorer føler, at deres kunder presser dem til kanten. Kunderne oplever, at der er så lidt skattekontrol, at det kun er revisorerne, som holder dem i ørerne. Og når de oplever, at nabovirksomheden ikke bliver holdt i ørerne, så vil de heller ikke," siger John Bygholm, formand for skatteudvalget i Danske Revisorer, til Politiken.

Kilde: Politiken