Afgift på luften i softice, rullegardiner og brevordnere på vej ud
Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil nedsætte et "oprydningsudvalg" for at få has på overflødige afgifter - eksempelvis på luften i softice. Foto: Scanpix/arkiv
Karsten Lauritzen tager sig til hovedet over afgifter på alt fra rullegardiner til brevordnere. De skal væk.

Nu skal danske virksomheder ikke længere kløjes i alverdens afgifter og skatter som eksempelvis på luften i softice.

Det er meldingen fra skatteminister Karsten Lauritzen (V), der varsler et opgør med de såkaldte punktafgifter for at gøre livet lettere for danske virksomheder.

Det skriver Berlingske.

Karsten Lauritzen vil nedsætte det, ministeren kalder et "oprydningsudvalg".

Udvalget kommer ifølge avisen hovedsageligt til at bestå af erhvervsorganisationer som Dansk Erhverv, Dansk Industri og Landbrug & Fødevarer samt af Forbrugerrådet Tænk.

- Jeg er sikker på, at der har været gode argumenter for at indføre hver afgift. Men når man kigger på det samlede billede, hvor der er afgifter på alt fra rullegardiner til brevordnere, må man tage sig lidt til hovedet, siger Karsten Lauritzen til Berlingske.

Udvalget skal blandt andet kigge på afgifter, hvor eventuelt bureaukratisk besvær ikke kan svare sig, i forhold til hvad der kommer ind i statskassen.

Hos Dansk Erhverv klapper man i hænderne over skatteministerens forslag, fortæller administrerende direktør Jens Klarskov til Berlingske.

- Mange af afgifterne er enormt besværlige at administrere for virksomhederne, men fremmer ikke forretningen, siger han.

- Vi har en mistanke om, at afgiftssystemet har formeret sig helt uregerligt gennem knopskydning. Derfor er det godt, hvis Karsten Lauritzen kommer med macheten og rydder op.

Men Socialdemokraterne frygter, at oprydningsudvalgets arbejde vil komme til at gå ud over velfærden.

Skatteordfører Jesper Petersen (S) siger blandt andet til Berlingske, at "det kan vi ikke gå med til".

Ifølge avisen skal udvalget i midten af 2017 komme med et bud på, hvilke afgifter der kan skrottes.

/ritzau/
via Listen To News