Skatteministeren vil have EU på nakken
Skatteminister Peter Christensen vil meget gerne sagsøges af EU-kommisionen. Grænsekontrolsagen bør undersøges til bunds, mener han. Foto: Pressefoto fra www.peterc.dk
Peter Christensen (V) er træt af EU's kritik af den forøgede danske grænsekontrol. En retssag vil få alle detaljer frem i lyset, mener han.

"Så læg sag an."

Sådan lyder meldingen fra skatteminister Peter Christensen (V) til EU. Reaktionen kommer, efter EU-kommisionen har bebudet, at de vil til at foretage øget overvågning og flere kontrolbesøg ved de danske grænser, for at se om Danmark overholder EU's regler.

Peter Christensen er godt og grundigt træt af kritikken, og derfor opfordrer han EU-kommisionen til at sagsøge Danmark.

"Kommisionen er mere optaget af at lave presse-stunts, end de er i en reel dialog med Danmark. De må til at være mere konkrete i stedet for at bruge alle deres kræfter på at lave pressemeddelelser og stunts," siger skatteministeren til Newspaq.

En retssag vil medføre en ordentlig undersøgelse, og den vil vise, at Danmark intet har gjort forkert, mener Peter Christensen.

"Hvis EU mener, at den kontrol vi har i Danmark er ulovlig, så må de lægge sag an. Det vil jeg gerne opfordre EU til, så kan vi få sagen afgjort," siger han.

Indtil videre har diskussionen kørt på, at EU ikke kan forstå baggrunden for, hvorfor Danmark skulle have brug for de ekstra toldere.

"EU Kommissionen skal ikke bestemme, hvor mange toldere vi må have i Danmark. De må forholde sig til, om vi bryder reglerne eller ej, ikke om vi har 260 toldere. De må jo være meget konkrete, hvis de mener, at vi bryder reglerne, så læg bare sag an," lyder det fra skatteministeren.

Planen er, at Danmark i alt når op på 260 toldere ved grænser og færgeovergange.