Skatteminister tror ikke på navneskilte
En del af det udliciterede rengøring på landets hoteller udføres for sorte penge. Foto: Colourbox.dk
Et navneskilt til hotelansatte vil ikke have den store effekt i forhold til sort arbejde, mener Peter Christensen.

Forleden måtte Skat konstatere, at sort arbejde fortsat lever i bedste velgående. En aktion på flere hoteller viste, at blandt de hoteller, der havde udliciteret rengøringsarbejdet, var der flere, som ikke havde styr på papirerne.

Det har fået Horesta til at foreslå, at alle, der arbejder på hotellerne som minimum, er udstyret med id-kort eller navneskilt.

"Det er i ens egen interesse, at man ved, hvem der færdes i virksomheden. Samtidig skal man kunne godtgøre overfor myndighederne, hvem man har ansat. Og endelig har man også et ansvar overfor sine gæster," siger formand Jens Zimmer Christensen til 3F's Fagbladet.

Han mener dog ikke, at det er noget, der bør lovgives om. Og skatteminister Peter Christensen (V) har heller ingen planer om at gå ind og lave regler for det. Samtidig tvivler han på effekten af navneskilte.

"Når der er en en kontrol fra Skats side, så vil man ofte bede om legitimation for at sikre, at de medarbejdere er registrerede som medarbejdere, eller de arbejder sort. Der vil et navneskilt alligevel ikke kunne udgøre det for legitimation," siger Peter Christensen til Newspaq.

Heller ikke 3F tror på effekten. John Frederiksen, næstformand i 3F Privat Service, Hotel og Restauration, mener, det er det hotel, der udliciterer opgaven, der har ansvaret for, at arbejdet ikke udføres for sorte penge.

Og der er ingen tvivl om, at der fortsat skal være fokus på området, lyder det fra skatteministeren.

"Det skal vi til livs, for det er meget ulig konkurrencesituation for de virksomheder, som følger landets love og forsøger at drive en virksomhed, hvor man følger reglerne," fastslår Peter Christensen.