Skatteminister: Sort arbejde snyder alle
Kontantbeløber der skifter hænder uden om skattevæsenet skal begrænses. Fremover skal dankortet frem, hvis din håndværkerregning overstiger 10.000 kr. Foto: Colourbox
Sort arbejde skal reduceres med ny pakke, der blandt andet straffer borgerne for at købe sort arbejdskraft. God idé, siger Dansk Byggeri.

Det er en kombination af lempelser og stramninger, der skal reducere mængden af sort arbejde i Danmark. Det fremgår af en ny pakke, der er en del af den nye finanslov.

Det fortæller skatteminister Thor Möger Pedersen (SF), til Newspaq.

"Sort arbejde er en måde at snyde fællesskabet for penge, der ellers kunne have være brugt på skoler eller sygehuse," siger han og fortsætter:

"Der skal indføres en bagatelgrænse, så naboens datter kan lufte hunden eller slå græsset uden at det betragtes som sort arbejde. På den anden side skal der strammes op, så det der er entydigt, bevidst sort arbejde, skal bekæmpes hårdere," siger han.

Det nye forslag betyder, at borgere fremover skal betale håndværkerydelser for 10.000 kr. via dankort eller netbank. Gør man ikke det, så kan man ende med at få en ekstraregning på skat og moms tilsendt fra skattevæsenet.

Samlet set handler det om at bringe en bedre balance ind i skattepolitikken, forklarer skatteministeren.

Blandt andet skal børn og unge under 16 år ikke længere beskattes af deres fritidsarbejde. Folkepensionister skal desuden kunne tjene op til 10.000 kr. i biindtægt, uden at der skal betales skat af beløbet.

"Det der har været regeringens mål med pakken er at sikre, at lovgivning og moral følges ad. Hvis samfundet skal have respekt for vores skattesystem skal det være fair og vi skal synes, at det er indrettet fornuftigt," siger han.

Hos Dansk Byggeri udtrykker man glæder over, at borgerne nu også kan straffes for sort arbejde, da 'hæleren er ligeså slem som stjæleren'.

"Det er det, som vi foreslog tidligere på året. Vi er overbeviste om, at man ved at ændre reglerne for, hvornår der kan betales kontant - og dermed også gøre forbrugeren ansvarlig, hvis der ikke betales moms og skat - vil have en markant effekt," siger erhvervspolitisk chef Torben Liborius, Dansk Byggeri.