Skat og arbejdstilsyn skal besøge villaveje
En ny aftale skal øge indsatsen mod social dumping. Behovet er især stort på villavejene, siger Dansk Byggeri. Foto: Colourbox
Dansk Byggeri glæder sig over aftalen om social dumping, men understreger, at behovet er ude på de små byggepladser.

Regeringen og Enhedslisten afsætter 65 millioner kroner til at styrke indsatsen mod social dumping. Det vil sige, at Skat, Arbejdstilsynet og Politiet får bedre muligheder for at gribe ind over for udenlandsk arbejdskraft, der ikke følger reglerne.

I Dansk Byggeri er erhvervspolitisk chef Torben Liborius glad for aftalen, men understreger, at det er afgørende, at den er målrettet arbejdet på landets villaveje.

"Der er behov for en øget indsats ude på relativt små byggepladser, typisk hvad der foregår på villavejene. Det er der, der er det største slendrian med hensyn til arbejdsmiljø - og også skat og moms," siger Torben Liborius til Newspaq.

I planen ligger der, at der skal være flere kontrolbesøg, og bedre sanktionsmuligheder. De endelige detaljer kommer i løbet af ugen, når finansloven endeligt falder på plads. Denne aftale er en del af finanslovsaftalen.

"På større arbejdspladser med professionelle bygherrer ser vi slet ikke samme problemer, og der kan parterne på overenskomsterne i byggeriet faktisk godt løse problemerne selv," siger Torben Liborius.