EN SYG FORRETNING Skandalesager forfølger chef for jobfirma
Fyret for mistanke om overforbrug på 21 millioner. Nu skaber hans jobfirma kaos i Syddjurs

Hans jobfirma har sat Syddjurs Kommune på den anden ende. Varda Jobservice har i strid med loven truffet afgørelser i sager om sygedagpenge, og kritiseres af kommunens egne sagsbehandlere for at sætte profit over hensynet til borgerne.

Men midt i den aktuelle krise er stifter af og direktør før Varda Jobservice Emil Raun blevet indhentet af en kontroversiel sag fra fortiden, der omhandler massivt misbrug af skattekroner.

Før han slog sig op som privat jobfirmachef, var Emil Raun ansat som direktør i Arbejdsmarkedsservice i Haderslev Kommune.

Her blev han fyret i 2008. Ifølge Århus Stiftstidende på grund af mistanke om overforbrug på 21 millioner kroner.

Rødvin, restauranter og hoteller

En revisionsrapport opremser misbrug af blandt andet kreditkort, kommunale biler, overarbejde, rødvinsgaver, restaurationsbesøg og hotelovernatninger, lige som der under Emil Rauns ledelser angiveligt er iværksat nye projekter uden politisk bevilling.

Haderslev Kommune gik aldrig til politiet, men nægtede at udbetale 1,6 millioner kroner, som Emil Raun havde til gode i fratrædelsesgodtgørelse.

I 2011 måtte kommunen dog slippe pengene, da Emil Raun vandt en retssag om den manglende fratrædelsesgodtgørelse.

Det beviser ifølge Emil Raun, at der ikke var hold i mistanken.

"Hvis der var hold i de påstande, er det jo netop sådan nogen forhold der gør, at man kan tilbageholde en godtgørelse. Og det kunne kommunen ikke bevise, og derfor føler jeg mig fuldstændig renset," siger han.

Men er det korrekt, at du blev fyret fra Haderslev Kommune på grund af mistanke om overforbrug på 21 millioner kroner?

"Nej, historien er, at jeg rager uklar med kommunaldirektøren, og vi bliver enige om at skilles, og så er det så en historie, der dukker op senere. Jeg ved overhovedet ikke, hvor oplysningerne om de 21 millioner stammer fra," siger han.

Syndebuk for kommunebøvl

Emil Raun var ansat i Haderslev Kommune fra 2001 til 2008. Han mener selv, at kommunalreformen i 2006 er den egentlige synder.

"I kølvandet på kommunalreformen opstår der pludselig mange problemer i forbindelse med tilpasning af budgetterne. Sagens kerne er, at jeg rager uklar med kommunaldirektøren, og så er der efterfølgende gået sport i at henvise alt, hvad der viser sig at være galt, til mig," siger han.

Over for Århus Stiftstidende har Haderslev Kommune afvist at kommentere sagen.

via Listen To News