Skadestuer bemandet med uerfarne læger
Der skal flere erfarne læger på skadestuerne, lyder ønsket fra læger og patienter. Foto: Colourbox
Det er uholdbart, at yngre læger under uddannelse står alene, når de behandler folk på landets skadestuer, lyder kritikken.

Det går ud over kvaliteten, ventetiden og patientsikkerheden, når yngste læger står alene på landets skadestuer uden mulighed for at få supervision fra en erfaren læge.

Sådan lyder kritikken nu fra Yngre Læger, skriver Berlingske.

En rundspørge fra Yngre Læger viser, at unge læger under uddannelse eller med få måneders erfaring står alene, når de behandler hovedparten af de mange danskere, der hvert år kommer på skadestuen.

Det er rigtig skidt, at der sjældent er mulighed for supervision for en ældre læge, siger Yngre Lægers formand, Lisbeth Lintz.

"For den bedste måde at lære at håndtere mange forskellige patienter på er ved at have en erfaren kollega ved sin side," siger hun til avisen.

Torben Mogensen, lægelig direktør på Hvidovre Hospital, erkender, at de mange yngre læger resulterer i længere ventetider på skadestuerne, fordi de mangler rutine og er længere tid om opgaverne.

Også Danske Patienter føler sig utrygge.

"Det duer ikke, at patienterne kun mødes af de yngste læger. De risikerer at bliver overbehandlet eller at opleve lang ventetid, fordi man skal vente på, at en erfaren læge bliver tilkaldt. I værste fald risikerer man, at de unge læger træffer forkerte beslutninger, og det ender med, at patienten fejlbehandles," siger formand Lars Engberg til Berlingske.