Sindssyg Breivik får ingen medicin

På trods af, at han er diagnosticeret som både psykotisk og skizofren, så er den norske massedrabsmand Anders Behring Breivik ikke medicin.
Anders Behring Breivik får ingen medicin, selvom han er diagnosticeret som paranoid skizofren. Det undrer en psykologiprofessor sig over.
Anders Behring Breivik får ingen medicin, selvom han er diagnosticeret som paranoid skizofren. Det undrer en psykologiprofessor sig over. Foto: Rødt nytt/Wikimedia

En erklæring udarbejdet af to af Norges førende retspsykiatere fastslog for nylig, at Anders Behring Breivik skal have livslang behandling.

Den 32-årige mand bag de 77 drab i Oslo og på Utøya i juli er både psykotisk og skizofren.

Men indtil videre bliver han ikke behandlet med medicin, fordi han ikke er akut syg, skriver den norske avis Aftenposten.

"Skulle hans tilstand blive forværret, så vil han få behandling og blive overflyttet til sygehuset i Dikemark eller en lignende institution," siger politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til Aftenposten.

Det undrer psykologiprofessor Svenn Torgersen fra Oslo Universitet, der er stærkt kritisk over retpsykiaternes vurdering.

"Det illustrerer det besynderlige i de sagkyndiges vurdering og konklusion om, at Breivik er paranoid skizofren. Det eneste gode i situationen er, at vi lever i et land, hvor man ikke tvangsmedicinerer mennesker for at underbygge en diagnose," siger han til Aftenposten.

Svenn Torgersen har tidligere udtalt, at der ikke er noget i rapporten, der dokumenterer den diagnose, som Breivik har fået.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.