Sikkerheds-syndere har strammet op
Sidste år mistede otte mennesker livet i forbindelse med en arbejdsulykke i bygge- og anlægsbranchen, og der blev anmeldt godt 4.500 ulykker. Foto: Colourbox.dk
For anden gang på få uger fik et stort antal byggepladser i går besøg af myndighederne. Og der var sket markante forbedringer.

"Det nytter at tage fat i byggeriet".

Sådan lyder det fra Arbejdstilsynet, efter at de i går kiggede en lang række byggepladser, der tidligere har haft problemer med sikkerheden, i kortene.

For tre uger siden gennemførte Arbejdstilsynet en razzia, hvor Arbejdstilsynet måtte stoppe arbejdet i alt 137 gange på de besøgte byggepladser.

I går gentog Arbejdstilsynet aktionen, for at se, om sikkerheds-synderne havde fået rettet op på forholdene. Og Arbejdstilsynets tilsynsførende blev positivt overraskede.

Kun i tre ud af de oprindelige 137 sager kunne Arbejdstilsynet konstatere, at problemerne stadig ikke var løst.

"Det er et rigtig godt resultat, der viser, at det nytter at tage fat i byggeriet. Først og fremmest, fordi arbejdsgiverne selv tager fat, selvfølgelig, men også det fokus, som byggeriets organisationer og Arbejdstilsynet har på området, er med til at give de markante forbedringer af sikkerheden," siger kontorchef Jens Skovgaard Lauritsen, Arbejdstilsynet.

Ved dagens aktion besøgte Arbejdstilsynet i alt 206 byggepladser, der denne gang resulterede i 115 forbud og strakspåbud, der betyder, at arbejdet skal stoppes, indtil sikkerheden er bragt i orden.

Især kniber det med sikkerheden ved små byggeopgaver på villavejene.

"Sikkerhedsreglerne er de samme, om det er et stort eller et lille byggeri, og man slår sig altså lige så fordærvet, hvis man dratter ned fra et villatag i 6 meters højde, som hvis var man faldet fra et stillads ved at stort kontorhus," siger Jens Skovgaard Lauritsen.

Sidste år mistede otte mennesker livet i forbindelse med en arbejdsulykke i bygge- og anlægsbranchen, og der blev anmeldt ca. 4.500 ulykker.