Sikkerheds-syndere får besøg af Arbejdstilsyn
Sidste år mistede otte mennesker livet i forbindelse med en arbejdsulykke i bygge- og anlægsbranchen, og der blev anmeldt godt 4.500 ulykker. Foto: Colourbox.dk
For anden gang på få uger får et stort antal byggepladser besøg af myndighederne.

Danske byggepladser bliver i dag kigget i kortene af Arbejdstilsynet.

For tre uger gennemførte Arbejdstilsynet en lignende razzia, der afslørede adskillige huller i sikkerheden.

Ved den lejlighed udstedte Arbejdstilsynet hele 137 påbud efter besøg på 181 byggepladser i hele Danmark.

I dag gentager Arbejdstilsynet aktionen, hvor man især er ude efter gentagelses-synderne.

"Når vi i løbet af en aktion er nødt til at standse arbejdet i 137 tilfælde, er det simpelthen ikke godt nok. Derfor tager vi nu ud igen og tjekker op på, om man har lært noget af det første besøg," siger kontorchef Jens Skovgaard Lauritsen fra Arbejdstilsynet.

Under aktionen den 13. oktober havde Arbejdstilsynet især fokus på det farligste arbejde, typisk arbejde på stilladser og tage eller arbejde fra stiger. Det er områder, som hvert år giver mange og alvorlige ulykker.

"For os handler det selvfølgelig i første omgang om, at byggepladserne retter op, hvor der er problemer. Men for branchen er det også vigtigt, at alle lever op til sikkerhedsreglerne. For vi finder jo også mange gode og sikre byggepladser, så vi ved, at det sagtens kan lade sig gøre," siger Jens Skovgaard Lauritsen.

Under dagens aktion vil også medarbejdere fra Skat følge med Arbejdstilsynet rundt på byggepladserne. Skat vil især tjekke op på forholdene omkring udenlandske firmaer og udenlandske medarbejdere.

"For uanset hvilket land en medarbejder eller et firma kommer fra, så gælder de danske regler på danske byggepladser. Og dem skal alle leve op til," siger Jens Skovgaard Lauritsen i en pressemeddelelse.

Sidste år mistede otte mennesker livet i forbindelse med en arbejdsulykke i bygge- og anlægsbranchen, og der blev anmeldt ca. 4.500 ulykker.

via Listen To News