Sigtede i dansk terrorsag: Vi er uskyldige
En af de tiltalte, DJ, forlader her retten i Oslo i juli sidste år. Foto: Polfoto, (Erlend Aas/AP) / POLFOTO
De tre mænd, som står tiltalt for terrorplaner mod Kurt Westergaard og Jyllands-Posten, nægter sig skyldige i alle anklager.

De tre mænd, som sidder på anklagebænken i Oslo, hvor de er anklaget for at planlægge et bombeattentat mod Jyllands-Posten og for drabsplaner mod Muhammed-tegneren Kurt Westergaard, nægter sig skyldige i alle forhold.

Det skriver vg.no.

Retssagen mod mændene, som er henholdsvis norsk, uzbekisk og irakisk statsborger, er startet i dag og forventes at vare 28 dage.

De tre mænd blev anholdt i juli sidste år, hvor de blev sigtet for terrorplanerne. Anklagemyndigheden har tre tiltaler mod hver af mændene.

Ifølge norsk politi var mændene så langt i deres forberedelser, at de allerede havde anskaffet sig flere kemikalier, som skulle bruges til at bygge en bombe, ligesom de havde forsøgt at købe en pistol.

Politiet mener, at de har forbindelse til terrornetværket al-Qaeda. Hvis de sigtede findes skyldige, risikerer de op til 12 års fængsel.

Retssagen foregår i samme retssal, som blev anvendt i går, da den norske massemorder Anders Behring Breivik fik forlænget sin varetægtsfængsling.

Kilde: vg.no