Siemens gør Danmark til vindmøllecentrum
"Danmark er et kraftcenter inden for vindmølleindustrien," lyder det fra senioranalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank. Siemens investering i Danmark er super gode nyheder for Danmark, siger han. Foto: Lars Skaaning / POLFOTO
Den tyske vindmøllegigant er klar til at investere massivt i Danmark.

Mens Vestas lukker fabrikker for en milliard kroner, så investerer Siemens nu for det samme beløb i Danmark.

Helt konkret betyder investeringen i omegnen af 400 nye job hos Siemens Wind Power, der i forvejen beskæftiger 5.200 højuddannede medarbejdere i Danmark.

"Selvom vi forventer, at størstedelen af vores fremtidige vækst vil ske på de centrale markeder i Amerika, Asien og Europa, vil vi også udvide vores arbejdsstyrke i Danmark for at støtte vores globale ekspansion, idet vi der nyder godt af erfaringer og viden, som det er svært at finde andre steder," siger Jens-Peter Saul, administrerende direktør for Siemens Wind Power Business Unit.

I Brande og Aalborg vil Siemens bygge centre til forskning og udvikling (R&D) med state-of-the-art testfaciliteter til nye teknologier som gearløse vindmøller og Quantum Blade vingeteknologi.

Og derudover vil Siemens justere produktionskapaciteten på sine eksisterende faciliteter for at kunne følge med den voksende efterspørgsel på offshore-vindmøller, hedder det i en pressemeddelelse.

Siemens' massive investeringer i Danmark kommer i kølvandet på Vestas chokerende melding i oktober sidste år om at flere fabrikker i Danmark bliver lukket og knap 1.300 ansatte fyret herhjemme.

Den danske vindmølleproducent satser i stedet stort på markedet i USA, mens Siemens løb med verdens største havvindmølleordre 500 møller til parker i Nordeuropa - for Dong Energy.

"Siemens er langt foran Vestas på teknologien til havvindmøller. Samtidig må Vestas konstatere, at når de ikke rigtig skal lave møller til nærområdet, så er de nødt til at skære ned på produktionen," forklarer senioranalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank til Newspaq.

For Danmark og beskæftigelsen er Siemens' milliard-investering dog alt i alt rigtig gode nyheder, siger han.

"Det er super nyheder for en industri, der i en periode har været ramt af, at Vestas har skåret ned i aktiviteterne herhjemme. Siemens kan ekspandere, fordi selskabets ordrebeholding er kæmpestor, og fordi ordrerne rent geografisk er placeret i Danmark og i Storbritannien," siger han.