VORES VALG

Sidste valgdebat med hotte emner

Der blev diskuteret udlændingepolitik, klima, praktikpladser, skat og overførselsindkomster i valgkampens sidste valgdebat på TV2 i aftes.
De ni partiledere kæmpede, men der blev ikke trukket nogle kaniner op af hatten. Tilgengæld  viste Villy Søvndal (SF) sin humoristiske side og Lars Barfoed (K) blev vred. Anders Samuelsen (LA) hev en lang pergament rulle frem og blev næsten enig med Pia Kjærsgaard (DF).
De ni partiledere kæmpede, men der blev ikke trukket nogle kaniner op af hatten. Tilgengæld viste Villy Søvndal (SF) sin humoristiske side og Lars Barfoed (K) blev vred. Anders Samuelsen (LA) hev en lang pergament rulle frem og blev næsten enig med Pia Kjærsgaard (DF). Foto: Thomas Sjørup / POLFOTO

En Facebook-gruppe afgjorde mange af de emner, som politikerne skulle debattere i aftenens partilederrunde. Det blev både til en tur rundt om klimaet, udlændingepolitikken, overførselsindkomster, skat og ideologier.

Og især skattepolitik og udlændingedebatten fik de politiske partilederes hjerte til at banke. Lars Løkke stoppede flere gange Helle Thorning-Schmidt med frasen:

"Jeg bliver nødt til at stoppe det her, det er simpelthen ikke i orden," og satte på plads at Danmark ikke var perfekt, men et dejligt land.

De personlige henvendelser manglede ikke.

"Har du slet ikke den liberale gnist i dig længere?" spurgte Magrethe Vestager(R) og vendte sig mod landets statsminister efter en hidsig debat om 24-årsreglen. Hvortil Lars Løkke svarede "mit liberale hjerte banker".

24-årsreglen blev nemlig debatteret heftigt og både Enhedslisten og De Radikale proklamerede endnu engang, at de er i mod den og pointsystemet.

Men Helle Thorning rakte også en hånd ud til Venstre og De Konservative med argumentet om, at hun nok var mere enig med dem om udlændingepolitikken end man lige troede.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.