Sidste kreds afgjort: Valget i Storbritannien er ovre
Den britiske premierminister, Theresa May, og hendes parti fik 318 mandater til det britiske parlament. Der skal 326 til et flertal. Derfor skal hun nu på jagt efter et støtteparti. Den jagt fører hende sandsynligvis til Nordirland. Foto: Toby Melville/Reuters

Alle 650 parlamentsmedlemmer er fundet efter valget i Storbritannien. Det skriver BBC og flere britiske medier.

Omkring klokken 22 fredag aften blev Kensington-kredsen som den sidste afgjort.

Her vandt Labour med blot 20 stemmer, og tog dermed valgets sidste mandat fra De Konservative. Afgørelsen var tæt, men ikke tættere end den skotske kreds North East Fife, hvor to stemmer afgjorde valget.

Dermed står det klart, at valget giver 318 mandater til De Konservative, mens Labour får 262. Det er en tilbagegang for det konservative regeringsparti, der vender tilbage til parlamentet med 13 færre medlemmer.

Modsat er kredsen af Labours medlemmer i parlamentet blevet udvidet med 30.

Det Skotske Nationalistparti, SNP, mistede 21 sæder og endte på 35 mandater.

Liberal Demokraterne får 12 medlemmer af parlamentet. Partiet fik kun fire af sine tidligere medlemmer genvalgt. Til gengæld blev det til sejr i otte nye kredse, hvilket sikrede fremgang for partiet på fire mandater.

Det euroskeptiske parti Ukip fik modsat sidste valg ikke valgt et medlem ind i parlamentet. Caroline Lucas, der er en af to ledere af De Grønne, genvandt sit sæde i Brighton.

Derudover har tre partier fra Wales og Nordirland hentet en række mandater. Særligt vil fokus blive rettet mod Nordirland for Det Demokratiske Unionistparti (DUP).

Partiets 10 mandater vil blive nødvendige for at skabe et flertal bag den konservative premierminister, Theresa May.

To uafhængige kandidater lykkes også med at få en plads i parlamentet.

/ritzau/