VORES VALG Sidste chance for at brevstemme
Billedet her er fra hovedbanegården i København, hvor byens borgerservice har åbnet et 'brevstemme'-telt under uret midt inde på hovedbanegården. Foto: Polfoto/Gregers Tycho / POLFOTO
Tusindvis af danskere har allerede afgivet deres stemme per brev - de sidste skal nå det i dag. Forvent lange køer ved stemmeboksen.

I dag, tirsdag, er sidste frist, hvis man vil brevstemme til folketingsvalget.

Noget tusindvis af danskere allerede har benyttet sig af, hvor det som noget nyt år er gjort meget nemmere at afgive sin stemme per brev.

"Jeg har fået tilbagemeldinger fra flere kommuner om, at ekstremt mange har brevstemt den her gang," siger valgkonsulent i Indenrigsministeriet Nicoline Nyholm Miller til Politiken.

Også Newspaq-reporter Maria Bendix var en tur på biblioteket på Østerbro i København mandag eftermiddag for at brevstemme.

"Jeg oplevede, at der var 50 i kø foran mig til den ene valg boks, der var. Til gengæld står det også klart, at alle har lyst til at sætte deres kryds og være med til at stemme her ved valget," fortæller hun.

Trængslen på det lokale bibliotek rammer også de almindelige besøgene - hvert fald de af gæsterne, der skulle betjenes af personalet.

"Der var nogen, der godt kunne få lov til at aflevere bøger, men hvis man skulle betale en bøde, blev man sendt hjem igen og bedt om at komme igen en anden dag, hvor der ikke var så mange, der skulle stemme, altså efter den 15. september," siger Maria Bendix.

Med andre ord er det gode råd:
Hvis du skal hen og brevstemme her på sidstedagen, kan det altså være en god idé at komme i god tid...