Sidse Babetts pris fordoblet efter Borgen
Peter Aalbæk er vild med Sidse Babett Knudsens næse. Foto: DR, Mike Kollöffel
Sidse Babett Knudsen kan skrue godt op for lønnen, efter at hun er blevet folkeje i 'Borgen'.

Sidse Babett Knudsen er steget markant i markedsværdi efter rollen som statsminister Birgitte Nyborg i DR-serien 'Borgen'.

Det skriver Ekstra Bladet.

"I dag koster hun da det dobbelte af, hvad hun gjorde inden serien," siger Zentropa-boss Peter Aalbæk til Ekstra Bladet.

Og hun har da også noget særligt, vurderer han.

"Sidse er en dygtig skuespiller - en stjerne. Derudover har hun så sin helt særlige næse. De kedelige skuespillere, vi ofte oplever i amerikanske film, er bare almindeligt kønne," siger Peter Aalbæk til Ekstra Bladet.

Christian Have, kommunikationsekspert og professor med speciale i kultur kalder Sidse Babett Knudsen en "meget speciel" skuespiller.

"I alt, hvad hun laver, er der en særlig nerve - hun rører os med den medmenneskelighed og de følelser, hun viser. Og så spænder hun fra det elitære og sofistikerede til det folkelige, og hun har god sans for at veksle mellem genrerne," siger han til Ekstra Bladet og kalder hende et nationalklenodie.

"Udfordringen - efter så lang tid med en så markant rolle - er ikke at blive låst fast. Jeg er sikker på, at hun klarer den," siger Christian Have til Ekstra Bladet

Sidse Babett Knudsen fik sit gennembrud i 1997 i filmen 'Let's Get Lost'. Siden blev hun opdaget af det brede publikum i Susanne Biers romantiske komedie ' Den eneste Ene'

Kilde: Ekstra Bladet