Shakir var ballademager i skolen: Møde med fodboldstjerne ændrede alt
Shakir Shakers liv har taget sig en gevaldig drejning på kort tid. Privatfoto
17-årige Shakir Shaker havde problemer i skolen, og han var fagligt langt efter sine klassekammerater. I dag er teenageren en målrettet iværksætter, der drømmer stort.

Shakir Shakers liv har taget sig en gevaldig drejning på kort tid.

Fra at være en ballademager i skolen, der svarede lærerne igen, er han nu en selvdisciplineret, ung mand med store drømme for fremtiden.

Nu har teenageren, der bor i det københavnske nordvestkvarter, startet sin egen virksomhed.

Sammen med sin kammerat, Ibrahim, har han lanceret sit eget headhunter-firma ’Study2go’, der skal formidle kontakten mellem studerende med topkarakterer og unge, der har svært ved skolen.

Planen er, at de ressourcestærke skal være mentorer for de unge og hjælpe dem med lektierne.

- Jeg ville gerne være sælger, men i starten vidste jeg ikke, hvad jeg ville sælge. Jeg fandt ud af, at der var et marked for lektiehjælp, og så blev det det. Det føles rart at være med til at hjælpe unge med problemer, fordi jeg har selv stået i samme situation, fortæller han til Avisen.dk.

FCK-spiller blev mentor

Shakir Shaker havde det svært i skolen, og han var ligeglad. Han blev sur og hidsig, når der var opgaver, han ikke kunne løse. Og på fodboldbanen kunne han finde på at sparke modstanderne ned, hvis ikke han fik bolden fra dem.

Men alt ændrede sig, da han deltog i det sociale fodboldprojekt ’Arena Spartacus’. Et projekt for unge drenge, som har brug for faste rammer i fritiden.

Her lærte han den tidligere fodboldspiller Christian Lønstrup at kende, og den tidligere FCK-spiller blev en mentor for ham.

- Jeg fik faste rammer, og jeg fik en at se op til. Dengang havde jeg et ønske om at blive professionel fodboldspiller, og jeg spurgte hele tiden Christian Lønstrup, hvad der skulle til. Jeg lyttede meget til ham, og jeg turde ikke tale i munden på ham, siger Shakir Shaker.

Startede egen virksomhed

Mødet med Christian Lønstrup var med til at få Shakir Shaker på ret køl. Karaktererne i skolen tog et krumspring opad, og selvtilliden fik et nøk i samme retning.

I sommer startede Shakir Shaker i handelsgymnasiet Niels Brock på Frederiksberg. Noget han ikke troede var muligt for bare et år siden.

I starten af 1.g. havde han et job som telefonsælger, der fangede hans interesse.

Lysten til at springe ud som iværksætter kom efter et forløb i gymnasiet, hvor Shakir Shaker og hans kammerater skulle idéudvikle et virksomhedsprojekt.

Ved årsskiftet fik Shakir Shaker så idéen til ’Study2Go’.

Han ser sin virksomhed som en deleøkonomisk tjeneste på linje med Uber, hvor det er meningen, at lektiehjælperne og dem, der har behov for lektiehjælp, booker hinanden.

De betaler så Shakir Shaker og hans kammerat, Ibrahim, en ydelse for at have formidlet kontakten.

- Vi har allerede planer om at skulle ud på vores gamle folkeskole og fortælle om Study2Go, og her håber jeg, at vi kan få kontakt til nogle elever, der kunne være interesseret i en lektiehjælper. Derudover har vi også planer om at annoncere på Facebook, fortæller Shakir Shaker.

Man fornemmer en ung mand med selvtilliden i orden. Og drømmene for fremtiden er som sagt store.

Hvis han bare kommer i nærheden af den succes, iværksætter-profilerne Jesper Buch (Just-Eat, red.) og Casper Blom (golfbolde, red.) har opnået, bliver han glad. 

- Jeg stiler rigtig højt, slår Shakir Shaker fast.