VORES VALG SFer får skalle under ramadanfest
Kamal Qureshi har også fået hærget sine valgplakater med antidemokratiske budskaber. Foto: Stephen Freiheit
Gerningsmænd overfalder Kamal Qureshi (SF) midt under en ramadanfest. Politikeren mener selv, at Hizb ut-Tahrir står bag.

Slag i brystet og en skalle.

Folketingspolitikeren Kamal Qureshi (SF) blev udsat for et voldeligt overfald, da han delte valgbrochure ud under en Eid-fest i Valby.

Det bekræfter politikeren selv over for Newspaq.

Ifølge Kamal Qureshi selv, var det en gruppe fra Hizb ut-Tahrir, som provokerede SF'eren. Da politikeren sammen med sine hjælpere trak sig tilbage, blev gerningsmændene mere pågående.

En af dem prøver at sjæle en kasse med valgbrochurerne.

"Jeg hiver fat i kassen og siger, at han skal holde fingrene væk fra vores materiale. Så bliver jeg slået i brystet flere gange, og der er en af dem, der giver mig en skalle," siger Kamal Qureshi til Politiken.

Han er dog noget rystet over episoden, og ønsker ikke at svare på flere spørgsmål fra medierne.

"Jeg vil gerne være sammen med min familie nu, så jeg vil ikke udtale mig mere de næste par timer. Det håber jeg, at du har forståelse for," siger Kamal Qureshi til Newspaq.

På det sociale medie Twitter sender kollegaen Ida Auken støtte. Men også vrede mod gerningsmændene.

"Okay, så stopper festen. Kamal er blevet slået ned til Ramadan fejring. Det er helt og aldeles uhørt, at antidemokratiske kræfter vil spolere valgkampen for kandidater med indvandrerbaggrund. Hold modet højt, Kamal, Øzlem, Yildiz og Ikram!," skriver hun med henvisning til Ôzlem Cekic, Yildiz Akdogan og Ikram Sarwar.

Flere politikere, blandt andet SF'eren Ôzlem Cekic, beskylder også den antidemokratiske organisation Hizb ut-Tahrir for at stå bag hærværk mod valgplakater.