SFer chikaneret i otte måneder

Gennem otte måneder blev SF's socialordfører Özlem Cekic udsat for voldsom chikane af en person fra den yderste højrefløj.
Özlem Cekic, yderst til højre, har oplevet bagsiden ved at være folketingspolitiker og have indvandrerbaggrund.
Özlem Cekic, yderst til højre, har oplevet bagsiden ved at være folketingspolitiker og have indvandrerbaggrund. Foto: Magnus Holm / POLFOTO

Efter massakren i Norge vælger SF's socialordfører nu at stå frem og fortælle, at hun i otte måneder har været udsat for voldsom chikane.

Det skriver ekstrabladet.dk.

Den person, der chikanerede Özlem Cekic, har både været medlem af nazipartiet DNSB og Den Danske Forening.

"Det var et helvede for min familie og mig. Det satte virkelig - negativ - præg på vores hverdag," sfortæller Özlem Cekic, der er gift og mor til tre børn, til ekstrabladet.dk.

Politiet greb ind i sagen, efter Özlem Cekic var blevet ringet op i flere måneder både om dagen og om natten.

Nogle gange ringede manden 20-30 gange i løbet af en nat.

"I de første par uger var personen helt stille, men jeg kunne høre på vejrtrækningen, stemmer i baggrunden og andre lyde, f.eks. gang på gulv i et stort lokale, at opringningerne kom fra den samme person. Et par uger inde i chikaneforløbet sagde stemmen pludselig i telefonsvareren: 'Du skal skride ud af Danmark'," fortæller SF-politikeren til ekstrabladet.dk.

Til sidst fik politiet fat i manden, der viste sig at have højreekstreme sympatier og medlemskaber af partier og organisationer på den yderste højrefløj bag sig.

"Sagen endte med at personen fik polititilhold. Han har nu forbud mod at kontakte mig fysisk, telefonisk, skriftligt, elektronisk eller på nogen som helst anden måde. Det fik chikanen til at høre op - stort set," fortæller Özlem til ekstrabladet.dk.

Hun får dog stadig mange hadefulde email. Og i 2008 modtog hun et brev med en falsk enkeltbillet til tyrkiet - ledsaget af ordene 'perker' og 'nasserøv'.

"Det værste var, at brevet var uden frimærker. Nogen har altså været hjemme hos os og lægge hade-brevet. Den hændelse betød, at vi fik hemmelig adresse. Men det var en enkeltstående hændelse. de otte måneders chikane var langt, langt værre," siger hun til ekstrabladet.dk.

Kilde: Ekstrabladet.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.