GRATIS ARBEJDE

SF: Vetoret til tillidsfolk i løntilskudsager

Den lokale tillidsrepræsentant skal kunne sætte en stopper for arbejdsløse, der sendes i aktivering i det offentlige, mener SF.
"Der er fyret en del kommunale medarbejdere, og så har man taget folk ind i løntilskud i stedet for. Det mener jeg, at den lokale tillidsrepræsentant skal kunne sætte en stopper for," siger SF's arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen.
"Der er fyret en del kommunale medarbejdere, og så har man taget folk ind i løntilskud i stedet for. Det mener jeg, at den lokale tillidsrepræsentant skal kunne sætte en stopper for," siger SF's arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen. Foto: Colourbox

Den lokale tillidsmand skal kunne sige nej tak, når en virksomhed eller institution vil ansætte arbejdsløse med løntilskud.

Det mener SF's arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen

"Der er fyret en del kommunale medarbejdere, og så har man taget folk ind i løntilskud i stedet for. Det mener jeg, at den lokale tillidsrepræsentant skal kunne sætte en stopper for," siger han.

Forslaget kommer efter, at det i dag kom frem, at arbejdsløse, der kommer i job med i løntilskud i det offentlige, er længere tid om at komme i job, end hvis de ikke havde været i aktivering.

Ifølge Eigil Andersen er det muligt at give tillidsmanden vetoret.

"Der er tale om offentligt fastsatte regler for, hvornår folk må komme i løntilskud. Der kan man godt tilføje, at den lokale tillidsmand har en vetoret, så man undgår en jobkarrusel, hvor den ene i løntilskud afløser den anden uden, at der kommer varige job," siger han.

Forslaget modtages positivt af formand for de offentligt ansatte i fagforbundet 3F, Ellen K. Lykkegaard.

"Tillidsrepræsentanterne kan allerede i dag gøre indsigelse over for jobcentret , hvis merbeskæftigelses-kravet ikke er opfyldt og man f.eks. lige har fyret ansatte. Men en decideret vetoret vil selvfølgelig være en opstramning af reglerne, som vi gerne ser," siger hun.

Som reglerne er i dag, gælder indsigelsen dog kun ledige med løntilskud i det offentlige og ikke folk i f.eks. fleksjob, skånejob, på sygedagpenge eller i virksomhedspraktik. 3F ser derfor gerne, at en vetoret gælder alle grupper af ekstraordinært ansatte, og at fagforeningen står for at godkende forløbene.

"Den enkelte tillidsrepræsentant har svært ved at gennemskue det hele. Desuden har mange mindre arbejdspladser ikke en tillidsmand. Derfor kunne det være en god ide at lade den lokale afdeling godkende og have styr på det her," siger Ellen K. Lykkegaard

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.