SF: Østeuropæere skal erstattes af indvandrere
Med et nyt integrationsudspil ønsker SF en målrettet indsats for at få indvandrere ind i de brancher, der i dag er domineret af østeuropæere. Colourbox
Med et nyt integrationsudspil ønsker SF en målrettet indsats for at få indvandrere ind i de brancher, der i dag er domineret af østeuropæere.

Indvandrere og flygtninge skal ind på det danske arbejdsmarked i stedet for de op mod 100.000 østeuropæere, der i dag har arbejde i landet.

Det mener SF, der med et nyt integrationsudspil ønsker en målrettet indsats for at få indvandrere ind i de brancher, der i dag er præget af østeuropæere, skriver Information.

- Jeg har ikke noget imod østeuropæere, som kommer her og arbejder på overenskomstmæssige vilkår, men der er noget forstemmende i, at vi har omkring 100.000 østeuropæere, som selv har formået at få fodfæste på arbejdsmarkedet, mens vi slet ikke har formået at hjælpe flygtninge ud på samme arbejdsmarked, siger SF’s integrationsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt til Information.

Venstre positive

Hos Venstre kalder man forslaget interessant

- Jeg synes, det er interessant, at man i stedet for at sende flygtninge ud til kommunerne ud fra en eller anden på forhånd defineret, matematisk model, at man så i stedet ser på, hvor er der et match i forhold til flygtningenes kompetencer og kommunernes specifikke behov for arbejdskraft, siger Venstres integrationsordfører Martin Geertsen til Information.

Fra Det Radikale Venstre ønsker integrationsordfører Marlene Borst Hansen ikke at kommentere forslaget fra SF, da regeringen snart er på vej med sit eget udspil.