SF-koryfæ støttede rebellen Özlem
Özlem Cekic fik støtte af den tidligere formand Holger K. Nielsen i går på gruppemødet. Foto: Michael Daugaard
Bølgerne gik særdeles højt på SF's gruppemøde i går. Her støttede fire SF'ere op om den detroniserede Özlem Cekic.

SF's nestor og formand gennem 14 år Holger K. Nielsen forsvarede i går på et lukket SF-gruppemøde indædt den rebelske Özlem Cekic.

Det oplyser kilder i SF's folketingsgruppe over for Ekstra Bladet.

Gruppeformand Pernille Vigsø Bagge medgiver over for Ekstra Bladet, at 'enkelte' gruppemedlemmer på mødet gav udtryk for støtte til Özlem Cekic, der fik frataget alle sine ordførerskaber, fordi hun vil stemme nej til regeringens skatteaftale med V og K.

Men Vigsø Bagges formulering er lidt af en underdrivelse.

Der var nemlig fire gruppemedlemmer, der tog ordet til fordel for Özlem: Holger K. Nielsen, Eigil Andersen, Lisbeth Bech Poulsen og Annette Vilhelmsen, skriver Ekstra Bladet.

Og debatten var hård og særdeles dramatisk, oplyser Ekstra Bladets kilder i SF's folketingsgruppe. Holger K. Nielsen holdt en indigneret dundertale, hvor han tog skarpt afstand fra straffeaktionen mod Özlem Cekic.

Han kunne til nød - som Cekic selv - æde, at hun mistede posten som socialordfører som konsekvens af, at hun ikke stemmer for skatteaftalen med V og K.

Men ellers betegnede Holger K. Nielsen aktionen for 'for langt ude'. Han sagde, at 'kloge partier har plads til folk som Özlem', og at det er rigtig dumt af SF ikke at bruge en dygtig person som Özlem Cekic som 'en ressource', skriver Ekstra Bladet.