SF kalder flyttekrav til statsansatte respektløst
SF - personificeret af folketingsmedlem Karsten Hønge - kalder nu finansminister Claus Hjort Frederiksen i samråd, om de nye regler for statens ansatte, der fremover skal skrive under på, at de i tilfælde af, at deres jobfunktion flytter, skal flytte med eller må sige op. Foto: Bonnerup Claus/Free
SF's beskæftigelsesordfører kalder finansministeren i samråd om nye ansættelsesregler for statens ansatte.

SF vil have finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) til at forklare det rimelige i, at arbejdstagere i en statslig virksomhed for fremtiden skal skrive under på, at de forpligter sig til at sige op eller følge med, hvis deres jobfunktion flytter andetsteds i landet.

Derfor indkalder partiets beskæftigelsesordfører, Karsten Hønge, nu finansministeren i et samråd i Folketinget.

- Det er respektløst og minder om gammeldags arbejdsgiverpolitik. Det er flere årtier siden, at arbejdsgiverne tænkte sådan. Statsansatte er ikke kastebolde, siger Hønge i en pressemeddelelse.

Han kalder det ligeledes respektløst, at reglerne i det nye cirkulære fra Moderniseringsstyrelsen under Finansministeriet ikke er blevet varslet, og at de tilsyneladende kommer, uden at de faglige organisationer er blevet hørt.

Samtidig forudser SF-ordføreren, at forringelserne for de statsansatte vil gå ud over de statslige arbejdspladsers evne til at at kapre de gode medarbejdere.

- Når regeringen går med til at forværre vilkårene for statsansatte så markant, så bliver det sværere at tiltrække kvalificerede medarbejdere. Det kan få store konsekvenser, siger Karsten Hønge.

Moderniseringsstyrelsens ændrede regelsæt kommer efter regeringen har igangsat udflytningen af 3900 statslige arbejdspladser fra København til det øvrige Danmark.

Netop derfor er det ifølge Moderniseringsstyrelsen ekstra vigtigt at få ændret reglerne.

- Fremover vil statens arbejdspladser i større omfang være geografisk spredt over hele landet.

- Det er derfor nu som fremover helt afgørende, at de statslige arbejdspladser og statens ansatte er fleksible og omstillingsparate og vil kunne flytte, hvis arbejdsopgaverne flytter, skriver styrelsen i en mail til Politiken.

/ritzau/