SF: Bilforhandlere skal tjekke kørekort
Det er blandt andre vognmænd, der vil blive ramt, hvis man skal have et kørekort, for at kunne købe en bil, mener Venstre. Foto: www.colourbox.com
SF vil forbyde folk uden kørekort at købe biler. Lovsjusk mener regeringen

Du skal vise kørekortet frem, hvis du vil købe en bil. Det mener SF, der er træt af de notoriske spritbilister og trafikbøller, der bliver ved med at køre bil, selvom de får bøder, frataget kørekortet og beslaglagt bilen.

Derfor vil partiet nu have bilforhandlerne til at tjekke, om en køber nu også har et gyldigt kørekort.

"Så slipper vi for, at folk kan købe en bil og ikke have et gyldigt kørekort. Det virker fuldstændig absurd," siger partiets trafikordfører, Anne Baastrup.

Når Folketingets sommerferie er forbi, vil hun fremlægge forslaget for justitsministeren, men det møder på forhånd modstand fra regeringen. Venstres trafikordfører og formand for Færdselssikkerhedskommissionen, Karsten Nonbo.

"Det er ugennemtænkt, og det bliver noget lovsjusk," siger Karsten Nonbo og uddyber:

"Den ulydige vil jo bare få en anden til at være stråmand og eje bilen, mens den lovlydige, der i dag godt kan eje en bil uden at have et kørekort, pludselig ikke kan det mere," siger Karsten Nonbo.

Der mener at SF's problemer vil give problemer for landmænd, vognmænd og store virksomheder, der bruger chauffører uden, at ejeren selv har et kørekort.