Sexslaves tyran fængslet
Den mand, der angiveligt lejede en 19-årig sexslave ud i København er fængslet i fire uger. Foto: Colourbox
Mand fra Litauen fængslet i grim sag om udnyttelse af kvinde.

Han var efter alt at dømme ansvarlig for bortførelsen, indespærringen og udnyttelsen af en 19-årig kvinde til prostitution.

Derfor var det da også en formsag, at en sigtet for menneskehandel i dag blev fængslet i fire uger ved byretten i København.

Manden er anklaget for at have snydt en 19-årig kvinde til Danmark, hvor hun blev indespærret i et faldefærdigt og meget uhumsk bordel, hvor bagmanden lejede kvindens seksuelle ydelser ud.

Bordellet bestod af fire værelser, et køkken og et wc - og var ekstremt uhumsk, og befolket af blandt andet kakerlakker, oplyser politiet.

"Kvinden har ikke lidt fysisk overlast - men har rent psykisk har hun ikke haft det godt med at være indespærret. Og vi ser på det som en alvorlig sag," siger Trine Møller Andersen, der er leder af gruppen mod kvindehandel ved Københavns Politi.

Hun fortæller, at politiet startede med at lede efter kvinden, efter de i mandags fik en henvendelse fra Litauen via Europol. Meddelelsen var så detaljeret, at politiet kunne finde huset, hvor kvinden blev udnyttet.

Kvinden befinder sig nu på et krisecenter, og vil senere vende hjem til Litauen.