Sexolog:Analsexforebyggerprostatakræft
Ved at stimulere prostatakirtlen mindskes risikoen for at blive ramt af kræft i prostata. Det mener en sexolog, som opfordrer mænd til at tænke deres prostata ind i sexlivet.

Langt de fleste mænd kvier sig ved tanken om, at nogen skal pille dem i bagen. Men ud over at give seksuel nydelse kan det gavne helbredet, hvis manden giver slip på sine hæmninger, og lader kæresten tage fat. Det fortæller sexolog Robert Lubarski.»Mænd skal lave knibeøvelser for at styrke prostata. Og så skal man få masseret sin prostata. Hvis man stikker en finger ind i anus, kan man tre til fem centimeter oppe mærke den som noget på størrelse med en kastanje.«Dokumentationen for, om massagen rent faktisk virker forebyggende på kræft, ligger ifølge Robert Lubarski i taoismen – en videnskab, som foreløbigt har bidraget med akupunktur til det traditionelle behandlingssystem.

Srlig udsat kirtel

»Den almindelige sundhedsvidenskab ved ikke rigtig ,hvorfor mænd får kræft i prostata. Men indenfor den 5.000 år gamle taoistiske videnskab har man haft tid til at finde ud af, hvordan mennesket hænger sammen,« siger Robert Lubarski.Ifølge taoismen er prostataen en af de vigtigste af mandens kirtler, fordi den er knyttet til seksualdriften. Men prostataen er samtidig særlig udsat, fordi den sidder så tæt på endetarmen, som er fyldt med bakterier.Men at det skulle øge risikoen for prostatakræft, kan overlæge i Kræftens Bekæmpelse Iben Holten ikke bekræfte.»Den teori hænger ikke sammen med min biologiske opfattelse. Så skulle alt, hvad der sad i nærheden af tyktarmen inde i maven også være udsat, fordi tyktarmen er fuld af bakterier,« siger hun.

Motion er forebyggende

Heller ikke massagemetoden vækker genklang hos Iben Holten.»Det har jeg ikke hørt om før,« siger hun.I stedet viser den seneste forskning, at motion kan mindske risikoen for prostatakræft. Også E-vitaminer og selen menes at virke forebyggende på kræftsygdommen, som hvert år rammer cirka 2.000 mænd i Danmark. Knap hver femte dør inden for det første år efter, at diagnosen er stillet.Og så er der altså taoismens råd – kirtelmassage.

Balance i seksuallivet

Den blufærdige mand kan sagtens selv stå for massagen. Da mænd er lige så følsomme på deres prostata som på penis, er det dog oplagt at lade sexpartneren stå for prostataplejen, siger Robert Lubarski.»Men hvis man virkelig har det dårligt med at involvere partneren, skal man selvfølgelig lade være. Det vigtigste er, at man har balance i sit seksualliv, for det giver et bedre liv,« siger sexologen.