Sexofre siger ja til million-erstatning
Efter et par ugers overvejelse har alle ofrene i en sag om katolske præsters sexovergreb sagt ja til en erstatning på 340 millioner kroner. Men ofrene vil have sagerne frem i lyset.

Den katolske kirke i Los Angeles har indgået et millionforlig med 45 personer, der har sagsøgt præster i kirken for seksuelle overgreb.

Ifølge AP har 45 sagsøgere nu sagt ja til kirkens tilbud om i alt 340 millioner kroner i erstatning for sexovergreb både i nyere tid og helt tilbage før 1950?erne. Den katolske kirke tilbød de mange penge for flere uger siden, men først nu har alle ofrene skrevet under på forliget.

Parterne har forhandlet om erstatningen i over et år, men sagen er trukket ud, fordi sagsøgerne vil have udleveret personlige oplysninger om de anklagede præster. I det nye forlig skal en uafhængig dommer afgøre, hvilke oplysninger om præsterne, som kan udleveres.

Sagen mod den katolske kirke i Los Angeles er kun en af mange sexsager, der har rystet den katolske kirke i USA. Alene i Californien venter mere end 700 sager stadig på at blive afgjort.