Sexarbejderen Sofie: Jeg vil også have ret til dagpenge og a-kasse
Kvinden på billedet har intet med artiklen at gøre. Modelfoto: Jumpstory
Som prostitueret har Sofie Brandvarm brug for at vide, hvad hun må og ikke må.

Sofie Brandvarm arbejder som prositueret, og hun står åbent frem i kampen om hendes og i omegnen af 4.000 andre i samme branches rettigheder.

Blandt andet finder hun det urimeligt, at hun ikke har ret til dagpenge på trods af, at hun betaler skat af sin indtjening.

- Jeg betaler skat, og jeg betaler moms. Så jeg vil også have ret til dagpenge og a-kasse, siger den 27-årige småbørns-mor til TV2 Østjylland.

Regeringen har nedsat en arbejdsgruppe med otte ministre, der skal arbejde med at liberalisere prostitution og gøre det til et mere sikkert erhverv med mere ordnede forhold.

- Jeg har brug for at vide, hvad jeg må og ikke må. Selvom prostitution er lovligt, er alt det, der skal til for at vi kan gøre det, gjort ulovligt. Derfor er både jeg og mange andre i tvivl, om det, vi gør, er rigtigt, siger Sofie Brandvarm til tv-stationen.

Minister har det skidt

Siden 1999 har det været lovligt at købe og sælge sex i Danmark. Hvis man sælger en seksuel ydelse, skal man registreres som erhvervsdrivende hos Skattestyrelsen.

Indtægten fra prostitution er skattepligtig, men en prostitueret har eksempelvis ikke retten til dagpenge eller pension.

- Jeg har det skidt med, at der er et område, hvor helt basale rettigheder er fraværende. Samfundet stiller krav om, at alle betaler deres skat, uanset at der er tale om prostitution, og derfor synes jeg, at vi som samfund har en pligt til at sørge for basale rettigheder, sagde børne- og socialminister Mai Mercado (K) forleden i en pressemeddelelse fra Børne- og Socialministeriet.

via Listen To News