Selvmordstruet i ressourceforløb: "Jeg tror ikke på, hvad politikerne lover"
Henter afspiller ...
Lars Nielsen og Lennart Damsbo. Foto: Privat/Avisen.dk
Socialdemokratiets løfte om bod og bedring i forhold til forbedringer af reformerne af fleksjob og førtidspension møder kold luft hos selvmordstruet vælger. Tilliden til politikerne er væk.

Hør interviewet med Lennart Damsbo efter Folketingets Beskæftigelsesudvalgs møde med de faglige organisationer onsdag.

Som Avisen.dk i går kunne fortælle, fik en lang række faglige organisationer og interesseorganisationer i dag foretræde for Folketingets Beskæftigelsesudvalg for at præsentere seks konkrete ændringsforslag til reformerne af fleksjob og førtidspension.

Det har i dag fået socialdemokraten Lennart Damsbo til at love bod og bedring over for folk i ressourceforløb som Lars Nielsen fra Randers.

Lars Nielsen er nu i gang med sit andet ressourceforløb – et ressourceforløb, som nær havde fået ham til tage sit eget liv.

- Jeg er da glad for, at der tilsyneladende bliver lyttet til de mennesker, som ender i systemet. Men jeg er ærlig talt i tvivl, om der overhovedet sker nogen forbedring. Efter alt det jeg har været igennem og med alle politikernes brudte valgløfter, har jeg mistet troen på dem, siger Lars Nielsen.

Ansvarlig politiker tager sig til hovedet

Lars Nielsens situation er så skrøbelig, at hans læge nu har taget kontakt til sagsbehandleren for at få flyttet ham over på førtidspension:

”Jeg ser en mand, der hver dag er svært plaget af svære fysiske smerter og i tiltagende grad psykisk forpint. Lars synes ikke at profitere af det iværksatte forløb i kommunalt regi. Min vurdering er, at mulighederne for ressourceforløb, jobprøvning, praktikforløb osv. er ved at være udtømte. Jeg håber, du vil tage min henvendelse meget alvorlig og genoverveje det videre forløb,” står der i brevet.

Det er derfor en meget afklaret Lennart Damsbo, som Avisen.dk fanger umiddelbart efter udvalgsmødet:

- Når man laver en reform, så har det altid nogle konsekvenser. Det har det også haft her, og nogle af dem har været utilsigtede, og det har også vist sig tydeligt her. Vi tager os til hovedet og river os i håret og siger, arh, det var måske ikke lige det, vi havde ment, siger han og fortsætter:

- Der kommer ændringer, det er der overhovedet ikke nogen tvivl om.

Mistet tillid til politikerne

Tilbage hos Lars Nielsen i Randers har Lennart Damsbos lovord dog ikke overbevist ham om, at der kommer positive ændringer i systemet. Snarer tværtimod:

- Hvorfor skal der gå fem år, inden der sker noget? Jeg synes, at reformerne helt fra start har været noget makværk fra Socialdemokratiets side. Førhen stemte jeg altid selv på partiet, men det selvmål de lavede, da de vedtog de reformer, gør, at jeg ikke vil det mere, siger Lars Nielsen.

- Al den tid i systemet her har gjort, at jeg har mistet troen på politikerne.

via Listen To News