Banedanmark Seks entreprenørvirksomheder i kamp om opgave til trecifret millionbeløb
Banedanmark har prækvalificeret 6 virksomheder til at give tilbud på den næste store entreprenørkontrakt for Den nye bane København-Ringsted over Køge.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

Banedanmark udvalgte mandag den 13.8.2012 de 6 entreprenørvirksomheder, der kan byde ind på opgaven med at designe og bygge 12 jernbanebroer mellem Ishøj og Greve. Bropakken er det andet af 15 store udbud i forbindelse med anlæg af Den nye bane København-Ringsted.

De 6 virksomheder, der har mulighed for at vinde kontrakten, er alle danske. Det drejer sig om Arkil, MT Højgaard, NCC Construction, Pihl & Søn, Aarsleff og et samarbejde mellem CG Jensen og Barslund.

Niels Sørensen, der er kontraktchef i Den nye bane København-Ringsted , forventer, at der bliver tale om en kontrakt på et sted mellem 150 og 200 mio. kroner. Ud over at designe og bygge broerne skal vinderen af kontrakten blandt meget andet også stå for etablering af midlertidige veje og faunapassager, så både mennesker og dyr bliver generede mindst muligt.

Niels Sørensen regner med at kunne udpege en vinder af udbuddet inden jul. Vinderen bliver det økonomisk og teknisk mest fordelagtige tilbud. Banedanmark vælger at lade entreprenøren stå for designet af broerne for at sikre, at designet kan realiseres.

Den nye bane s første udbud er allerede afgjort. MT Højgaard og COWI skal designe og bygge i alt 6 broer i Vallensbæk og Brøndby; 4 store vejbroer og 2 mindre jernbanebroer. Kontrakten er netop blevet underskrevet.

På den nye jernbane vil der i fremtiden kunne køre højhastighedstog, og anlæg af banen er første etape af Timemodellen. Der er en politisk plan om, at togpassagerer skal kunne rejse fra København til Odense på en time, videre til Aarhus på en time og derfra til Aalborg på endnu en time.

Læs mere om Den nye bane København-Ringsted .

For yderligere information kontakt Banedanmarks pressevagt på telefon 8234 1313.

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.