Se om dit tv går i sort fra nytår

224.000 danskere rammes af sort skærm fra nytår. Se om du er en af dem
Selvom du har købt en dyr fladskærm, så er det ingen garanti for ikke at ende med sort skærm.
Selvom du har købt en dyr fladskærm, så er det ingen garanti for ikke at ende med sort skærm. Foto: pressefoto/philips.dk

Får du tv ind i tv-boksen eller fladskærmen fra en antenne og kan du kun se DR1, DR2, TV 2 og regionalt tv - så er du i risiko for fra nytår at blive ramt af sort skærm på dit tv.

Omkring 224.000 tv-apparater risikerer at blive ramt af blackoutet, skriver Børsen.

Problemet opstår kun for dem, der ser tv via en antenne - det gælder altså ikke for dem, der modtager tv via kabel-tv, parabol eller internettet.

Her er nogle tegn på, at du kan blive ramt:

· Du kan kun se DR1, DR2, TV 2 og regionalt tv.

· Du modtager signaler via DVB-T.

· Der står MPEG2 og ikke MPEG4 på dit tv eller dekoderboks. MPEG2-signalet er det, der skrottes.

· Du kan ikke se kanalen DR-HD (i den sammenhæng er det lige meget om dit tv er HD-READY).

· Dit udstyr har nogle år på bagen. Det er dog ikke nogen garanti, at du har nyt udstyr. Der er solgt fjernsyn med den gamle standard helt frem til 2010.

Problemet er som sagt, at signalerne på det 'gammeldags'-digitale sendenet som en følge af medieforliget den 11. januar skiftes fra MPEG2 til MPEG4. Det er en mere moderne standard, der giver plads til flere kanaler i bedre kvalitet - men skiftet betyder som sagt, at det gamle udstyr med ét slag bliver forældet.

Mens dekoder-bokse er lige til genbrugspladsen, så betyder skiftet dog ikke nødvendigvis, at du ikke længere kan bruge dit fjernsyn.

Hvis du kan leve med endnu en fjernbetjening på sofabordet, så kan du slippe med at købe en dekoderboks, som du kan sætte til tv'et. Du vil dog få brug for et abonnement hos Boxer for at se kanalerne.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.