Sass bønfalder kolleger: Hjælp mig
Henrik Sass Larsen håber på opbakning fra Folketinget, så PET's rolle omkring sikkerhedsgodkendelser bliver belyst. Foto: Tariq Mikkel Khan / POLFOTO
Henrik Sass Larsen (S) ser meget gerne, at man tager PET's rolle omkring sikkerhedsgodkendelser op i Folketinget.

Nu må grundlaget for den manglende sikkerhedsgodkendelse af Henrik Sass Larsen (S) kommer frem i lyset - én gang for alle.

Det er socialdemokratens ønske i dag, hvor sagaen om ham tog en ny drejning, da TV 2 trak delvist i land i forhold til gårsdagens afsløring af, at PET havde overvåget Sass Larsen i to måneder i forbindelse med sikkerhedsgodkendelsen.

Sass ønsker at få hjælp fra kollegaerne i Folketinget, der via et politisk flertal kan få belyst PET's rolle i sagen, og de generelle procedurer i forbindelse med sikkerhedsgodkendelser.

"Jeg synes ikke, at det forløb, jeg har været igennem, er særligt tilfredsstillende. Hvis der er politisk ønske om og flertal til, at man kan få større åbenhed og indsigt, så vil jeg meget, meget, meget gerne være med," lyder bønnen til kollegerne på Christiansborg.

"Jeg håber, at man får fremlagt dét grundlag, som jeg fik lov til at læse igennem, da jeg holdt et møde om, hvorfor jeg ikke kunne blive godkendt. Jeg håber, det vil komme frem til offentligheden, så alle folk kan kigge i det," siger han til Newspaq.

Og selvom PET i dag har meldt ud, at de ikke har overvåget Henrik Sass Larsen, så er der stadig en åbenlys grund til, hvorfor han ønsker, at offentligheden får forløbet belyst.

"Jeg er temmelig frustreret over konstant at skulle forholde mig til myter og rygter om, hvad der ligger til grund for, at jeg ikke kan blive sikkerhedsgodkendt. I den sammenhæng har jeg kun én interesse, og det er, at få fremlagt grundlaget. For det er uacceptabelt, at det bare bliver ved på den måde," siger Sass.

Det skylder man nemlig på socialdemokraten selv og den danske befolkning, lyder argumentet.

"Det er uacceptabelt, at det bliver ved på denne her måde. Man skylder mig at komme frem med grundlaget. Det skylder man også offentligheden, som har krav på at få besked om, hvad politikere må foretage sig i forhold til andre borgere. Hvem må man mødes med? Eder nogle, man ikke må mødes med? Og hvis man gør, hvordan skal man så forholde sig? Det er jo ikke noget, vi politikere er blevet vejledt i. Men det er vigtigt at få klar besked om," siger han.

Sass Larsen understreger samtidig, at han opfatter PET's arbejde som uigennemskueligt.

"Hvad ved jeg, hvad de (PET, red.) har foretaget sig? Det er jeg usikker på. Jeg tvivler meget på, hvad der er sket i den sag," siger han.