Salgs-spirer skal være eksperter i net-handel
Hvordan udnytter man Facebooks muligheder til at få solgt sit produkt, og hvordan er det lige rettighederne er, når man køber ting på nettet? Det og meget mere kan fremtidens salgsassistenter svare på. Foto: Colourbox
Salgsassistenter skal i fremtiden være fagmænd i blandt andet Facebook og e-handel. Et nyt speciale er oprettet på uddannelsen.

De salgs-assistenter, der til efteråret sætter sig på skolebænken, har nu mulighed for at blive specialister i salg på nettet.

Blandt andet kan de vælge at arbejde med e-handel i op til et år af deres praktiktid, tage et helt specifikt specialistspor i e-handel og krydre det med et ekstra fag i, hvordan man udnytter de sociale medier optimalt.

- De skal vide, hvordan man sætter annoncer op, hvordan man leverer varen - altså alle de her grundlæggende ting, som man lærer i detailhandlen. Nu skal det skal bare foregå på nettet, siger Herdis Poulsen, næstformand for HK HANDEL og ansvarlig for uddannelsesområdet, til Newspaq.

Det nye fokus på uddannelsen sker, fordi danskerne i større grad handler på nettet. Syv ud af ti danskere har ifølge Danmarks Statistik handlet på nettet inden for det seneste år.

- Det er helt naturligt, at vi i detailhandelen nu giver vores elever mulighed for at lære såvel e-handelens arbejdsfunktioner og de sociale mediers særlige markedsføringsmuligheder, så de er bedre rustet til deres kommende karrierer i erhvervet fremover, siger uddannelseschef i Dansk Erhverv Svend Berg, der samtidig er formand for Det Faglige Udvalg for Detailhandelsuddannelser.

I dag sidder de interaktive butikker på 15 procent af markedet, og en fremskrivning fra FDIH (Foreningen for Distance- og Internethandel) viser, at de i år 2020 vil sidde på halvdelen af detailhandlen.