Salg af landsholdsback sikrer Brøndby transferoverskud
Brøndby fastholder forventningerne til årsregnskabet trods et indbringende salg af Riza Durmisi.
Riza Durmisis skifte til Real Betis gav Brøndby millioner i kassen.
Riza Durmisis skifte til Real Betis gav Brøndby millioner i kassen. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Selskabet bag fodboldklubben Brøndby kan notere et overskud før skat på 19,2 millioner for juli, august og september, og det flotte tal skyldes primært landsholdsspilleren Riza Durmisi.

Brøndby solgte i sommerens transfervindue venstrebacken til den spanske klub Betis, og den handel er hovedårsagen til, at selskabet kan fremvise et overskud på transferaktiviteterne på knap 18 millioner kroner i tredje kvartal.

Det viser tredje delårsrapport, som selskabet har udsendt tirsdag morgen.

Transferresultatet er dog en smule mindre end tallet for samme periode sidste år, og selskabet regner da også fortsat med at slutte regnskabsåret med et minus på 28-32 millioner kroner.

- Resultatudviklingen fra driften fortsætter i overensstemmelse med ledelsens forventninger, skriver Brøndby IF i regnskabet.

Brøndby hæfter sig ved, at nettoomsætningen er steget med 7,5 procent, hvilket skyldes stigende entré, tv- og præmieindtægter, sponsorindtægter og salg af merchandise.

Selskabet gennemførte tidligere på efteråret en aktieemission, der indbragte 100 millioner kroner.

Siden har selskabet afbetalt gæld på 28 millioner kroner til pengemanden Jan Bech Andersen, ligesom Nordea vil modtage 27,4 millioner kroner i de kommende dage.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.