Sagsbehandler fra Brønderslev trues på livet
Annekset, hvor Brønderslev-familiens ældste datter blev holdt indespærret, rives ned. Mellem murbrokkerne kan man tydeligt se det eneste vindue ind til datterens fængsel, som faderen malede blåt, så man ikke kunne se ind til hende. Foto: Rene Schütze / POLFOTO
Efter DR i går viste en dokumentar om den omfattende omsorgssvigt i Brønderslev, har en medvirkende sagsbehandlere modtaget dødstrusler.

I går tonede daværende sagsbehandler Inge Gorm Andersen frem på DR og forsøgte at forklare, hvordan socialmyndighederne gang på gang kunne lade 10 omsorgssvigtede og misbrugte børn slippe gennem sine fingre.

Hun var blot en ud af flere ansatte fra flere forskellige kommuner, der medvirkede i dokumentaren om Brønderslev-sagen.

Men dagen derpå er det Inge Gorm Andersen, der var en af de sidste sagsbehandlere, der ikke formåede at hjælpe de 10 børn, der får offentlighedens vrede at føle.

Hun har modtaget utallige hademails og endog dødstrusler.

Det skriver Politiken.

"Jeg er dybt rystet over, at folk sender mail, hvor de truer Inge på livet og giver udtryk for alle mulige grovheder, der skal ramme hendes børn," siger Henning Risager, der er børne- og kulturdirektør i Brønderslev Kommune, til Politiken.

Under dokumentaren forklarede Inge Gorm Andersen blandt andet, at hun var taget ud til den omtalte familie i Brønderslev, for at tale med børnene og vurdere, om de led omsorgssvigt. Her blev hun afvist i døren af børnenes far. Hvorefter hun valgte at tage hjem igen.

Siden da er Inge Gorm Andersen gået fra en stilling som faglig leder i kommunen til afdelingsleder.

Henning Risager er vred over konsekvenserne af hendes optræden i dokumentaren.

"Når en meget dygtig leder på den her måde bliver hængt ud, fordi hun tør stå ved, at der er begået fejl i modsætning til ansvarshavende i andre kommuner, så får det i høj grad os til at overveje, om vores ansatte fremover skal beskyttes mod at optræde i medierne," siger han til Politiken.

Kilde: Politiken