Sådan laver du det perfekte CV
Her er en række gode råd til at opbygge et perfekt CV Scanpix
CV'et er klar det vigtigste, når du søger et nyt job. Det siger en række HR-chefer fra nogle af de største firmaer herhjemme.

Et godt CV er nøglen til dit drømmejob, og det gode CV er konkret, præcist og prioriteret.

Sådan lyder rådene fra en række HR-chefer i store, danske virksomheder, som Euroman har talt med.

Her er deres bedste råd:

Giv overblik

Et CV må gerne brede sig lidt - men kun hvis du kan prioritere benhårdt.

- Du må gerne være meget detaljeret om dine seneste erfaringer fra erhvervslivet. Hvad har du haft ansvaret for, hvad har du lært, hvilke projekter har du styret? Har du 30 års erhvervserfaring, skal du gøre mest ud af det sidste ting, du har lavet,siger Stine Krogh Danielsen, senior rekrutteringskonsulent hos Arla til Euroman.

Kom med konkrete resultater

Det er altid en god ide at præsentere i dit CV, hvad du har opnået professionelt. Eksempelvis de tre vigtigste resultater fra din karriere.

- Beskriv opgaver, hvor du eksempelvis har været med i et projekt, hvor du skulle samarbejde med folk fra forskellige lande, har skullet levere indenfor korte tidsfrister eller overholde et stramt budget. Men gør det kort, udtaler Karina Tewes, HR-ansvarlig hos Mærsks hovedkvarter til Euroman.

Ingen huller

Det er aldrig en god ide at glemme at skrive på, hvad du har lavet i en given tidsperiode. Det gør ikke noget, hvis du har været på jordomrejse eller har startet egen virksomhed og er gået konkurs, lyder rådet.

- Statistikken viser, at omkring 50 pct. af nystartede virksomheder lukker efter fem år, så alene det, at du har haft mod på at starte virksomhed viser, at du har drive og engagement, siger Anders Kruse Olesen, HR Business Partner hos Rambøll til Euroman.