Sådan kan du bruge honning i dine skønhedsrutiner
Honning er lækkert - også på huden og i håret. Colourbox
Honning kan bruges til andet end at spise.

Honning har flere gode egenskaber. Den søde spise er både fugtighedsbevarende, antibakteriel og den har tilmed helende egenskaber.  Derfor kan du også med fordel bruge den i dine skønhedsrutiner og ikke kun i teen eller på brødet.

10 ting du kan bruge honning til. Læs mere på isabellas.dk

Fugt din hud

I de tørre vintermåneder skriger din hud efter ekstra fugt. Du kan helt enkelt lave din egen fugtgivende maske ved at smøre honning i ansigtet. Lad det sidde i 15 minutter og rens efter med varmt vand.

Rens porerne

Mikser du honning med kokos- eller olivenolie, så kan du få den perfekte makeupfjerner- og renser. Gnid et par dråber ind i huden for at rense tilstoppede porer. Rens efter med varmt vand.

Eksfolier huden

Blander du honning med sukker eller kaffegrums, får du den perfekte ansigts- eller bodyscrub, skriver Good Housekeeping.

Honning kan få ar til at falme

Såkaldt Manukahonning er ved at vinde indpas i både medicinal- og skønhedsindustrien, da den kan fremskynde helingsprocesser. Putter du en lille dråbe på et nyt ar, vil du hurtigt se, at arret bliver mindre og begynder at falme, hvis du putter lidt på hver dag. Du kan også bruge manukahonning på din hud, hvis du har brændt dig. Du skal dog være opmærksom på ikke bruge det på et åbent ar. Honning kan have bakterier i sig, og det kan derfor gøre et helt nyt snitsår eller brandsår værre.

Er honning sundere end hvidt sukker. Læs mere på søndag.dk

Lav en god hårkur

Du kan også bruge en mikstur af oliven- eller kokosolie blandet med honning som en hårkur. Lad det sidde i håret i 20 minutter og vask det efter med varmt vand.

Lav din egen voks

Er du træt at de spredte mørke hår, der indimellem kan vokse frem på din overlæbe? I stedet for at gå på en dyr salon for at få dem fjernet kan du lave din egen voks. Bland 15 ml honning og 36 gram brun sukker med 4,5 gram citronsaft. Kog hele essensen indtil den er brun. Når det er afkølet, kan du lægge det på overlæben og gnide lidt på det. Fjern det herefter med en tot vat.

Cecilie Wenstrup, Traffic Center, Aller Media