Sådan deler du lettest filer med kollegaen

Fire genveje til at dele dokumenter og andre filer direkte på nettet.
Du kan sidde langt fra kollegaen og alligevel arbejde på samme dokument
Du kan sidde langt fra kollegaen og alligevel arbejde på samme dokument Foto: Colourbox

Er du også træt af at printe, bruge USB-stik eller skulle dele skærm, hver gang du arbejder sammen med en kollega om et dokument eller en præsentation? Så læs her fire gratis genveje til at udveksle filer direkte på nettet.

Del via Google

Med Google Docs kan du dele dokumenter, regneark og powerpoint-præsentationer med dine kolleger. Du kan bruge tjenesten, når du er logget ind på din Google-konto, der også virker til blandt andet Gmail.

Google Docs understøtter både dokumenter, regneark og powerpoint-præsentationer og er som sådan en gratis Office-pakke på nettet. Det smarte er, at du kan arbejde på et dokument, samtidigt med at din kollega også har det åbent, og at dokumentet konstant bliver gemt. Man kan endda være to personer om at skrive i ét dokument på samme tid, hvilket også giver mulighed for at følge med i, hvad din kollega har gang i.

Google Docs kan desuden også bruges til at dele andre filtyper, f.eks. Word-dokumenter, billeder eller musik.

Læs mere om, hvordan du bruger Google Docs

Del en hel mappe

Dropbox er en mappe, du kan have liggende på dit skrivebord ligesom alle mulige andre mapper. Det særlige er, at du kan dele mappen med andre og dermed have fælles adgang til de filer, der ligger i en bestemt mappe. I din Dropbox kan du have undermapper, du deler med flere forskellige personer. Da Dropbox er ligesom en almindelig mappe, kan du bruge den til at dele alle slags filer, såvel dokumenter som PDF-filer, billeder eller videoer.

Med en gratis Dropbox-konto har du 2 GB plads til rådighed. Det svarer til tusindvis af billeder eller dokumenter.

Læs mere om, hvordan du bruger Dropbox [pagebreak]
Del store filer


Tjenester som TransferBigFiles.com er fine, hvis du bare har brug for at dele en enkelt eller nogle få filer. Du kan gratis sende filer op til 100 MB. Tjenesten fungerer ved, at du uploader filen på sitet og skriver, til hvilken e-mail-adresse du vil sende filen. Vedkommende modtager så en e-mail med link til filerne, som man derefter kan downloade enten enkeltvis eller samlet som én zip-fil.

Læs mere om, hvordan du bruger TransferBigFiles

Del gennem chat

Måske bruger du MSN Messenger (Windows Live Messenger) til chat, og her kan du også hurtigt dele filer. Så snart du har gang i en samtale med en anden person, kan du sende filer afsted til vedkommende i samtalevinduet.

Her er du afhængig af, at begge personer er online under hele overførelsen. Hvis forbindelsen afbrydes, skal man starte forfra, og det kan derfor være usmart, hvis man skal overføre meget store filer.

Du kan på samme måde dele filer gennem Skype. Så snart du har en samtale med en anden, kan du sende vedkommende filer i samtalevinduet.

Kender du til andre smarte måder at dele filer med kollegerne på? Så skriv en kommentar til artiklerne.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.